Podravka dovela najbolju mladu rukometašicu svijeta iz pretprošle godine

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 28.05.20. | 20:33

Veliko pojačanje za Koprivničanke.

Rukometni klub Podravka Vegeta potvrdio je na svojim službenim stranicama da je pronašao zamjenu za odličnu vratarku Jovanu Risović koja je napustila Koprivnicu.

Na sjever Hrvatske dolazi najbolja mlada igračica iz 2018. godine, Julija Dumanska, golmanica rumunjske reprezentacije. Te godine, Dumanska je sa Craiovom osvojila EHF Kup, a igrala je još i za Baia Mare i Ramnicu Valcea odakle je stigla u Koprivnicu.

Ova 23-godišnja vratarka rođena je u Ukrajini, ali u Rumunjskoj je od 14. godine, a prije četiri je dobila rumunjsko državljanstvo.

„Uzbuđena sam zbog dolaska u Koprivnicu i igranja za Podravka Vegetu. Veselim se novom iskoraku u svojoj karijeri te svoj dolazak u Podravka Vegetu smatram velikim izazovom. Očekujem da ću se brzo prilagoditi novoj sredini te da ću uživati igrajući u Koprivnici. Mislim da u sljedećoj sezoni možemo napraviti velike stvari i odlične rezultate. Pratila sam Podravku ove godine u Ligi prvakinja i EHF Kupu koji je ekipa odlično igrala, a smatram da se niz dobrih ili još boljih igara može nastaviti i u sljedećoj sezoni – rekla je Julija, koja je bila MVP rumunskog prvenstva 2019. godine“, izjavila je Dumanska nakon potpisa.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Julija DumanskaPodravka Vegeta

Ostale Vijesti