Kolektiff images
Kolektiff images

Perkovac: "S Duvnjakom sam imao velike planove protiv Francuza, vidjet ćemo hoće li moći igrati"

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 17.01.24. | 18:37

Nove zabrinjavajuće vijesti stigle su iz našeg stožera

Po dolasku u Köln i Lanxsess Arenu, na prvom treningu, izbornik Goran Perkovac otkrio je najnovije detalje oko naše reprezentacije. U globalu, sve je po starom, ali ima i loših vijesti. Domagoj Duvnjak osjetio je danas temperaturu i izbornik nam nije mogao garantirati da će do sutra kapetan biti spreman za utakmicu koja je na rasporedu u 18 sati protiv Francuske (RTL).

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

"Načinović je na treningu, ali jedini koji je upitan je sada Domagoj Duvnjak koji je danas dobio temperaturu. Nadam se da će sutra odigrati, imao sam velike planove s njim za sutra, ali vidjet ćemo. To je potencijalni problem, ali imamo ih toliko takvih zadnjih dana da su nam to već postale normalne situacijie."

Put je prošao u redu?

"Izvanredno. Došli smo vlakom za dva sata, a autobusom bi trajalo pet sati. Stigli smo, smjestili se i sada kreće priprema za sutra."

Austrija i Španjolska odigrale su remi pa smo prenijeli na kraju jedan bod dalje, a ne dva. Koliko će nam to biti problem?

"Ma ne znam ,nadam se da neće. U principu, mi ako želimo dalje, moramo dobiti tri utakmice i sa dva boda i sa jednim, nema tu tajni. Donekle ta prva utakmica, naravno da je bitna, ako je dobijemo, dobili smo ekstremno puno, ali kao ne, imamo još tri utakmice koje možemo dobiti tako da možemo dalje. Dakle, nemamo neko veliko opterećenje, ali sigurno je želja da ih dobijemo."

Utakmica s Francuskom će, priznaje, biti teška.

"Gledali smo Francuze već dugo godina, ne samo sada. Ta njihova bekovska linija igra već dugo godina skupa, Dika Mem, Karabatić, N'Guessan, Remili, imaju milijun utakmica koje su odigrali skupa, uigrani su do krajnjih granica, bit će vrlo teško. Imaju i fizičku snagu, igraju brzo, pokretni su, vrlo zahtjevna utakmica, ali i mi možemo odigrati dobar rukomet, no sigurno će biti teško."

Kako protiv njihove duboke 6-0 obrane?

"To je njihova igra već dugo godina. Izuzetno su jaki i pokušavaju te natjerati na igru 1 na 1. Mi to moramo pokušati izbjeći i pustiti loptu brže malo oko zone i koristiti te situacije jer iza njih ima jako puno prostora, a ne se hrvati s njima jer ako se budemo hrvali, tu su oni sigurno bolji."



Tagovi

hrvatska rukometna reprezentacijaEuropsko prvenstvo za rukometaše 2024.Goran PerkovacDomagoj Duvnjak

Ostale Vijesti