Luka Batelić / Pixsell
Luka Batelić / Pixsell

Perkovac pozvao još jedno ime i rekao: "Martinović je 'out' nekoliko mjeseci, a igrali smo staromodan rukomet protiv Austrije "

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 15.01.24. | 10:09

Ivan je trenutno u Heidelbergu na detaljnim pretragama

"Problem je što nismo bili dovolojno čvrsti, puno golova na našoj lijevoj strani, jedno osam golova u 20-ak minuta, nismo bili tečni kao protiv Španjolske, onda su dolazili ti neki šutevi koji nisu dolazili protiv Španjolske. Nije bilo koncentracije u šutu", kometirao je jutro nakon remija s Austrijom izbornik Perkovac tu utakmicu, a onda iznio i one nagore vijesti:

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Izgubili smo Ivana Martinovića, morat će na operaciju, sigurno je out nekoliko mjeseci. Žao mi ga je sa sportske strane, ali još više s ljudske."

Ivan je trenutno u Heidelbergu na detaljnim pretragama. 

"Neću pozivati nikoga drugoga, vjerujem 100 posto u ove momke, imamo tu dva mlada igrača, oni su zaslužili moje puno povjerenje i ja ću im to dati.

Što reći o Rumunjima?

"Golman Austrijanaca je Rumunjima obranio nekoliko dobrih lopti, tu su najviše izgubili protiv njih, ali Rumunji imaju grubu utakmicu, imaju dobrog vratara, ne smije im se dati lopta, ali vjerujem da će naši momci to odraditi kvalitetno i da neće biti problema."

Vjerujete li da će Španjolska dobiti Austriju?

"Ne vjerujem da će Španjolci kiksati dva puta u tri utakmice. Oni te nominalno slabije ekipe riješe bebz problema za razliku od nas."

Komentar na vratare...

"Mandić je imao 10 obrana, to je relativno dobro, sigurno da je mogao više, ali uči iz utakmice u utakmicu i vjerujemo svi da će oni pružiti svoj obol, osobito da obrane 12, 13 lopti ili kako je Matej branio u Ligi prvaka po 17 lopti."

Zašto smo stali trčati na rezultatu 5-1?

"Ni meni nije jasno zašto smo stali s trčanjem, kasnije smo nakon 5-1 krenuli igrati neki staromodan rukomet koji smo igrali prije. Jedan na jedan je rudaranje, to nema smisla. Moramo jače igrati u obrani, ovo na početku je bilo preslabo, ne možemo dobivati lake golove. U napadu moramo početi igrati brže, kako smo protiv Španjolske, a mislim da to možemo i hoćemo."

Pogled prema drugom krugu...

"Nisam nešto previše gledao križanja. Najgore bi bilo da s Nijemcima igramo zadnju utakmicu i da bude odlučujuća, suci sigurno to ne bi dozvolili. Iznenadilo me na ovom prvenstvu da "male" reprezentacije dobiju velike". Činjenica je da su one napredovale i to jako, jure po terenu, igra 7 na 6, Ovčji Otoci su to usavršili. Ja sam uvjeren da nmi protiv svake reprezentacije 

Pridružuje se Dominik Kuzmanović.

"To je naša orijentacija za budućnost, on i Mandić će nositi ovu reprezentaciju narednih 10 godina. Mislim da je zaslužio da dodđe, da bude s nama, radio je dva tjedna s nama."



Tagovi

hrvatska rukometna reprezentacijaAustrijska rukometna reprezentacijaGoran PerkovacEuropsko prvenstvo za rukometaše 2024.

Ostale Vijesti