Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Perkovac okupio Kauboje: "Ne mogu ni nabrojati koliko nas nedostaje, ali ovo je prilika za mlade da pokažu da su oni ti"

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 30.10.23. | 12:20

Plan je - trening, trening i samo trening

Izbornik hrvatskih rukometaša Goran Perkovac okupio je svoje igrače u EHF reprezentativnom tjednu nakon objavvljenog širokog popisa od 36 imena koja konkuriraju za mjesto u A reprezentaciji, među najboljim rukometašima koje Hrvatska ima. Nažalost, ni na ovome okupljanju neće biti svi igrači pa će uigravanje biti nešto teže, ali izbornik kaže kako je to čak i dobro kako bi više prilike dobili oni igrači koji bi se možda za nju teže nametnuli.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Plan je - trening, trening i samo trening. Odigrat će se jedna međusobna utakmica, ali drugih prijateljskih susreta Perkovac nije htio dogovarati. Ono što je sigurno jest da će kvalitetno odrađene pripreme sigurno uvelike pomoći za ono što slijedi, a slijedi godina puna izazova. Euro u Njemačkoj već za dva mjeseca, a potom i kvalifikacije za OI, da bi onda nadamo se uslijedile i same Igre i onda opet naporni siječanj 2025. u kojemu će jedan od domaćina SP-a biti i Lijepa naša. Dakle, zasukati rukave i baciti se na posao.

"U subotu igramo između sebe, dvije momčadi na zavidnom nivou, ništa slabije nego one koje će igrati inače protiv nas. Zato smo i pozvali toliko puno igrača, a to je i šansa novijima da se pokažu i uvjere mene da su oni ti koji mogu uskočiti i preuzeti odgovornost kada nas pate ozlijede kao sada."

Popis možda i najširi u povijesti, ali Perkovac kaže - ništa neobično.

"To je tih 40-ak igrača koje mi imamo, taj spisak kasnije moramo dati EHF-u, ništa izvan njega ne dolazi u obzir, jedino da se ne znam što dogodi. Ja sam sretan da mogu vidjeti te igrače uživo i ocijeniti mogu li oni ili ne. Ovi koji sada potvrde da mogu, to je ta reprezentacija koja će igrati na SP-u 2025."

Okupljanja reprezentacije nisu česta, a Perkovac je još na preuzimanju klupe najavio kako želi sastaviti reprezentaciju za narednih nekoliko godina.

"Sada nismo imali praktički pet ozbiljnih treninga u osam mjeseci koliko sam izbornik, nismo imali prilike. Možemo imati 10-15 ozbiljnih treninga sada, to je kod mene veliko zadovoljstvo, a vidim da je i kod igrača."

Ipak, i na ovom okupljanju će biti u 'krnjem' sastavu.

"Neće biti Luke Cindrića zbog problema s kvadricepsom, Mateja Mandića zbog problema sa zadnjom ložom, Halila Jaganjca zbog problema s ramenom, Marina Šipića zbog problema s rebrima, Zvonimira Srne zbog problema s preponom, upitan je i Josip Šarac zbog crijevne viroze. Ne mogu sve ni nabrojati, ali to je sigurno velika šansa za sve ostale."

Umjesto njih izbornik je pozvao Karpa Sirotića iz RK Zagreba te Leona Ljevara, člana RK RIKO Ribnica.

Plan i program je jasan u Poreču.

"Plan je da treniramo svaki dan dva puta i utakmica u subotu, uz to puno razgovora, sastanaka, analiza... Dijelimo se u dvije grupe, treniramo dva puta ujutro i dva puta popodne, sve treninge vodit ćemo moj suradnik Bota (Boris Dvoršek, op.a) tako da ćemo imati totalan uvid u sve."

A Euro već kuca na vrata...

"Napravio sam već jedno 10 videa Španjolske, tako da vjerujem da nas neće moći iznenaditi, ali uvijek kažem da u sportu najviše ovisiš o sebi i tome što ti pružaš i daješ, a onda je tek protivnik drugostupanjski i ne može puno odlučiti."

Nexe odličan u Europi, a Zagreb se diže.

"Zagreb se budi, Nexe isto, kada oni igraju dobro, to je sjajna propaganda za hrvatski rukomet. Zagreb sigurno nije više slab kao što je bio na početku, oni mogu bolje i pokazali su to. Ja se nadam da će se kvalificirati dalje, vjerujem da će uspjeti", zaključio je u pozitivnom tonu izbornik prije nego li se uputio sa svojim igračima prema Poreču.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

hrvatska rukometna reprezentacijaGoran Perkovac

Ostale Vijesti