Swen Pförtner/dpa Photo: Swen Pförtner/PIXSELL
Swen Pförtner/dpa Photo: Swen Pförtner/PIXSELL

Ovo je bio užitak gledati! Atomska Hrvatska pregazila Austriju i napravila velik korak prema Parizu!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 14.03.24. | 21:38

Fenomenalna partija izabranika Dagura Sigurdssona kojom je Hrvatska na pragu prolaska na Olimpijske igre

Hrvatska rukometna reprezentacija fantastično je otvorila kvaliifkacije za Olimpijske igre u Parizu. Izabranici Dagura Sigurdssona slavili su s 35-29 protiv Austrije, a igra koju su pružili u drugom poluvremenu bila je maestralna, atomska! Otvaranje iz snova za novog izbornika, a pobjeda od čak šest golova razlike ne samo da nam nudi golem kapital uoči preostala dva kola. već bi se mogla pokazati kao ključnom za izbjegavanje bilo kakvih kalkulacija Njemačke i Austrije u trećem kolu, kada međusobno igraju.

Hrvatsku je s devet golova predvodio fenomenalni Ivan Martinović s devet golova, dok su Matej Mandić i Dominik Kuzmanović briljirali na vratima. Zvonimir Srna je dodao šest, Mario Šoštarić pet golova, a Luka Cindrić četiri pogotka, dok je Mikola Bilik postigao osam pogodaka za Austriju.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Hrvatska je usporeno krenula u dvoboj protiv Austrije, s nizom tehničkih pogrešaka u napadu koje su Austrijanci znali koristiti te u 9. minuti povesti sa 5-1. No, ubrzo su se igrači Dagura Sigurdssona konsolidirali, igra u napadu je postala tečnija i uhvaćen je rezultatski priključak. Sredinom prvog poluvremena zbog nešto grubljeg starta u obrani crveni karton je dobio naš specijalist za igru u obrani Jakov Gojun, ali Austrija to nije znala iskoristiti na najbolji način. Do kraja prvog poluvremena igralo se praktički gol za gol, ali Hrvatska niti u jednom trenutku nije vodila.

Nastavak je donio potpuno drugačiju sliku, iako je Austrija zabila prvi gol, Hrvatska je uzvratila s četiri pogotka, povela sa 20-17 i preuzela kontrolu rezultata. Sredinom drugog dijela Hrvatska je prvi put stigla i do četiri gola razlike (25-21), a onda je Sigurdsson pokazao i kako ima sjajan "nos", promijenio je vratara iako je i Mandić do tog trenutka bio odličan, a novi vratar Kuzmanović "skinuo" je tri "zicera" Austrijancima pa je prednost Hrvatske i dalje rasla. Briljirao je u napadu Martinović koji je sedam od svojih ukupno devet golova postigao upravo u drugom poluvremenu.

U prvoj utakmici Njemačka je očekivano svladala Alžir sa 41-29 (16-13). Renars Uscins je sa 10 golova predvodio Njemačku, dok je Ayyoub Abdi postigao osam pogodaka za Alžir.

Plasman na OI u Parizu, koje će se održati od 26. srpnja do 11. kolovoza, izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije s turnira.

Hrvatska će u subotu igrati protiv Njemačke (14.30 sati), a u nedjelju protiv Alžira (16.45 sati). (I.M./Hina)

HRVATSKA - AUSTRIJA 35-29 (16-16)

Hrvatska: Kuzmanović, M. Mandić; Mihić, Duvnjak, Šoštarić 5, Gojun, Karačić 1, Načinović 2, Mamić, Cindrić 4, Martinović 9, Šipić 4, Glavaš, Srna 6, Klarica 2, Jelinić 2

Austrija: Bergmann, Moestl; Mahr, Božović 5, Frimmel 3, Herburger 3, Weber 3, Schweighofer, Živković, Damboeck, Bilik 8, Wagner 4, Nigg 1, Kofler, Huteček 2, Miskovez

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

hrvatska rukometna reprezentacijaAustrijska rukometna reprezentacijaDagur SigurdssonIvan Martinović

Ostale Vijesti