REUTERS/Andreas Gebert
REUTERS/Andreas Gebert

Nijemci odlučili - Gislason ostaje! Sigurdsson bez utega za preuzimanje Hrvatske

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 13.02.24. | 13:21

DHB želi pregovarati o novom ugovoru s Gislasonom prije odluke o nastupu na Olimpijskim igrama

Odluka je pala: nakon četvrtog mjesta na Europskom rukometnom prvenstvu, Njemački rukometni savez, DHB želi produžiti ugovor s izbornikom Alfredom Gislasonom. Gislasonov ugovor istječe u ljeto 2024. nakon Olimpijskih igara. Obje strane - DHB i Gislason - već su izrazile spremnost za nastavak suradnje.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Izvršni odbor DHB-a dao je zeleno svjetlo, međutim, moguće neuspjeh u kvalifikacijama također treba uzeti u obzir. Njemačka se bori za sudjelovanje na Ljetnim igrama u Parizu od 14. do 17. ožujka. Da bi izborili ulaznicu za Olimpijske igre, njemačka momčad mora zauzeti jedno od prva dva mjesta na turniru četiri momčadi u Hannoveru gdje će igrati protiv Alžira, Hrvatske i Austrije.

Upravo smo mi i Nijemci favoriti za odlazak na Igre, a u kontekstu i Njemačke i Hrvatske kao mogući novi izbornik spominjao se Dagur Sigurdsson. No, kako će Nijemci ipak dati priliku Gislasonu da nastavi svoj put s njihovom reprezentacijom, iskusni bi Islanđanin mogao napokon, nakon silnih propitkivanja i najava, sjesti na našu klupu. Odluka se očekivala još prošli tjedan, nije stigla. Sigurdsson je dao ostavku u Japanu, gdje je također bio izbornik i sada se čeka bijeli dim HRS-a, ali on nikako da se dogodi. Predali smo i širi popis igrača za kvalifikacije, a na njemu bi po pravilima trebalo biti i ime novog izbornika, ali eto, ili ga nije bilo ili je još uvijek toliko tajno. Čeka se Gopčev proglas.

"Razgovarat ćemo s Alfredom prije kvalifikacija - također o situaciji mogućeg neuspjeha", rekao je sportski direktor DHB-a Axel Kromer za Handballwoche.

Kromer će voditi pregovore zajedno s izvršnim direktorom DHB-a Markom Schoberom i financijskim direktorom Benjaminom Chattonom. Također bi trebali pregovarati i sa izbornikom ženske reprezentacije Markusom Gaugischom. Ugovor 49-godišnjaka s DHB-om bit će automatski produljen do 2026. ako njihove djevojke osiguraju jedno od dva prva mjesta na svom olimpijskom kvalifikacijskom turniru od 11. do 14. travnja u Neu-Ulmu protiv Slovenije, Crne Gore i Paragvaja. (eg)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Dagur SigurdssonAlfred Gislasonnjemačka rukometna reprezentacijahrvatska rukometna reprezentacijaKvalifikacije za Olimpijske igre

Ostale Vijesti