Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Zagrebaši ususret Dancima: "Nije isključeno da riskiramo kao Parižani, ako ih unervozimo, sve je moguće"

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 13.02.24. | 12:26

Dvoboj Aalborga i Zagreba na rasporedu je u 18.45 sati, uz izravan prijenos na programu Arena Sport televizije

Pred rukometašima Zagreba nastavak je natjecanja u Ligi prvaka kada 15. veljače budu gostovali kod danskog Aalborga. U prvom dvoboju igranom u Areni Zagreb u listopadu prošle godine, sjajnim pogotkom Miloša Kosa u posljednjoj sekundi utakmica je završena neodlučenim rezultatom 30-30. Aalborg se nalazi na drugom mjestu skupine A s 12 osvojenih bodova, dok su najbolji hrvatski rukometaši trenutno šesti s dva boda manje. Do kraja natjecanja po skupinama ostale su još četiri utakmice, a osim makedonskog prvaka Eurofarm Pelistera ostalih sedam momčadi boriti će se za plasman u osminu finala.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dva dana prije susreta s Aalborgom, razgovarali smo s trenerom Zagreba Andrijom Nikolićem i rukometašima Zvonimirom Srnom i Lukom Lovrom Klaricom.

„Očekuje nas gostovanje kod jedne odlične momčadi. Kada igraju pred svojim navijačima malo im tko uspije uzeti bodove. Pošlo je to za rukom PSG-u ove sezone, ali tek uz puno riziku u igri 7 na 6. Mi se nadamo da možemo iznenaditi. Oni imaju određenih problema u vidu nekih ozljeda. Ako se ne varam neće im biti kružnog napadača Renea Antonsena, a lakše su ozljedi imali i vanjski igrači Aleks Vlah i Lukas Nilsson. Međutim, kod nas je slična situacija. Zvone Srna se tek priključio momčadi nakon lakše ozljede koju je zadobio na Euru. Utakmicu protiv Spačve propustili su također Patryk Walczak i Aleks Kavčič zbog viroze. Na sreću sada su svi tu i pokušati ćemo se što bolje pripremiti za ono što nas čeka u četvrtak. Dobra je vijest da ipak imamo tri treninga za odraditi u punom sastavu i da će nam to poslužiti ne bismo li se što bolje uigrali za Dance“, kazao je u uvodu trener Andrija Nikolić te potom dodao:

„Kao i u prvoj utakmici pokušat ćemo im se suprotstaviti igrom u obrani 5-1, a što se napada tiče nije isključeno da pokušamo kao i Parižani u određenim trenucima riskirati sa 7 na 6. Treba reći i to da njima u prvoj utakmici na raspolaganju nije bio lijevi vanjski Lukas Nilsson koji im je jako bitan igrač i treba vidjeti u kakvom će on stanju biti u četvrtak budući da se tek vraća od ozljede. Isto tako i kod nas ne možemo točno znati kakvi će biti Srna, Walczak i Kavčić, ali ja osobno vjerujem da će sva trojica dati svoj obol i da će pomoći momčadi u Aalborgu“, zaključio je trener Nikolić.

„Aalborg je sjajna momčadi, ali mi smo već u Zagrebu pokazali da možemo igrati s njima i da smo im kadri parirati. Mislim da smo se dobro spremili i da smo ih analizirali kako treba. Usudio bih se reći da znamo sve njihove polaze i njihove jake strane, odnosno adute u igri. Polukontra i kontru su im forte i to je nešto što moramo zatvoriti brzim vraćanjem u obranu tijekom cijele utakmice, a prvenstveno moramo biti mirni u napadu i ne griješiti kako im ne bismo dali previše šansi za lake golove. Što se nas tiče najbitnije je da smo svi zdravi i da smo se najzad kompletirali. Svi jedva čekamo da opet krene Liga prvaka“, kazao je Luka Lovre Klarica te potom dodao:

„Kao što je naš Ivan Čupić dobro primijetio ako ih uspijemo uvesti u nervozu da u egalu uđemo u zadnjih pet minuta utakmice, e onda je sve moguće. Nešto slično smo napravili u Bitoli na kraju prošle polusezone i to bi nam trebao biti putokaz“, poručio je Klarica.

„Aalborg je najbolji izdanak skandinavskog rukometa. Igraju tipično za Skandinavce s puno trke, a sastavljeni su od ponajboljih skandi igrača. Zapravo, jedini koji nije Skandinavac je naš prijatelj i bivši suigrač Aleks Vlah koji je lani eksplodirao u Celju i sasvim zasluženo ostvario veliki transfer u Aalborg. Jedan je od najboljih srednjaka u Europi i po kvaliteti ne zaostaje za svojim skandinavskim suigračima. Osobno se veselim da ću ga vidjeti. Ne očekujem neka velika iznenađenja. Dobro se poznajemo međusobno i znamo kako igramo. U prvoj utakmici smo ih možda malo iznenadili s 5-1 obranom, ali sada su sigurno spremni i na takvu varijantu. Što se njih tiče opasni su iz tranzicije i mi ne smijemo raditi brzoplete greške u napadu, jer će oni to znati kazniti“, kazao je Srna pa dodao:

„Nakon Europskog prvenstva u Njemačkoj imao sam nekoliko lakših ozljeda. Ništa strašno, ali dovoljno da ne budem u normalnom ritmu treniranja. Trebalo je neko vrijeme da se tijelo skroz oporavi od napora koje smo tamo imali, ali sada sam dobro. Dosta sam trenirao individualno posljednjih dana. Sigurno da mi fali natjecateljskog ritma, ali ponekad se ovakve utakmice mogu dobro odigrati i na čistu svježinu. Nije to uvijek slučaj, ali ja se nadam i vjerujem da ću u četvrtak biti od pomoći svojim suigračima“, poručio je Zvonimir Srna.

Dvoboj Aalborga i Zagreba na rasporedu je u 18.45 sati, uz izravan prijenos na programu Arena Sport televizije.



Tagovi

Rukometna Liga prvakaAalborgRK Zagreb

Ostale Vijesti