Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Napokon imamo derbi! U uzavreloj atmosferi Kutije, Zagreb stigao na korak do obrane naslova prvaka

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 10.05.23. | 20:38

Gledali smo probuđene obje strane, a atmosfera je u drugom dijelu bila doista uzavrela

Zagreb je srušio Nexe 30-26 (17-15) u trećem međusobnom ogledu i trenutno vodi 2-1 u doigravanju u kojemu će prvak Hrvatske postati ona momčad koja prva dođe do treće pobjede, a to u Našicama u nedjelju može biti Zagreb, ne budu li Slavonci opet pripremili iznenađenje na domaćem terenu.

Prouči cjelokupnu ponudu za rukomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Napokon smo gledali probuđene obje strane!

Kao i u prošlom susretu, Našičani su otvorili pogotkom, ali ovoga puta nisu uspjeli otići na osjetnu ratzliku. Imao je i Zagreb svoje raspoložene pojedince i niti jedna strana nije uspjela doći na više od gola prednosti u prvih 10-ak minuta. Tek je Zagreb golom Dibirova stigao do plus dva pri rezultatu 7-5, ali je Sršen ubrzo goste vratio na minus jedan, a Melić je lijepim lobom s desnog krila opet na kratko vratio egal na semafor.

Dva gola Dibirova i lijep prolazak Leimetera kroz obranu Našičana za tri gola prednosti domaćih, najviše do tada, a potom su gosti izgubili loptu u napadu, presjekao joj je put do linije Srna, a na drugoj strani je Dodić zaradio sedmerac kojeg je realizirao Čupić i natjerao Branka Tamšea da pozove time-out u 18. minuti kako bi ustabilio svoje redove. Donijelo je to smanjenje rezultata na 12-9, Zagrebu nije pomogla 5-1 obrana s isturenim Čupićem pa je i Goluža pozvao minutu dogovora. Vratili su se Zagrepčani na 6-0 obranu, ali prednost nije rasla. Imali su gosti rješenja za prolazak lopte do Tomića na crti , Severeca pa i Markušića. Pet minuta do kraja prvog dijela bilo je samo jedan razlike za domaće. Unatoč trudu gostiju na kraju prvog dijela bilo je 17-15 za sastav Slavka Goluže. Dibirov je predvodio domaće s pet golova, a slijedio ga je Čupić s jednim manje dok su se Našičani raspucali sa svih strana pa su Sršen, Severec, Moslavac, Melić i Markušić imali po dva gola, a na vratima je Maihilo Radovanović skupio pet obrana. S njim se na golu mijenjao Car budući da nije bilo Kuzmanovića koji se ozlijedio u posljednjoj utakmici odigranoj u Našicama.

Nastavak je donio i više nego uzavrelu atmosferu i na terenu i na tribinama, čak do ruba incidenta, a rezultatski je to izgledalo slično kao u Našicama, samo ovoga puta - na drugu stranu. Slavonci su bili ti koji su se približavali izjednačenju i smanjivali prednost domaćih, natjecali su se Čupić i Moslavac tko će donijeti više sreće svojoj momčadi, zabili za goste i Markušić i Jelinić, no ovoga je puta atmosfera odgovarala Zagrebu. Na tribinama je bilo puno navijača u zelenoj boji nezadovoljnih suđenjem Dalibora Jurinovića i Marka Mrvice, a prava 'muška' igra s čestim prekidima i čvrstim kontaktima još je više podgrijavala atmosferu.

S terena je udaljen Tomić crvenim kartonom nakon što se u sendviču između njega i Mičevića našao Leimeter u skoku pa nezgodno pao i odšepao s terena, ali se srećom po Zagreb na njega vratio nakon nekoliko minuta. Ubrzuo je 'zaiskrilo' i među Moslavcem i Musom, ali samo nakratko, a suci su ih za to nagradili isključenjem.

Držao je Zagreb svoje ugodno odstojanje od tri ili četiri gola razlike većinu nastavka. U posljednjih 10 minuta uveo nas je gol Kosa za 25-21, a upravo je on na asistenciju Dodića proletio kroz gostujuću obranu za 26-21. U posljednjih 2 minute i 45 sekundi Zagreb je ušao s četiri gola prednosti, ali i s igračem manje nakon što je Zvonimir Srna zaradio isključenje pa je Goluža pozvao time-out. Sve što su Našičani u završnici i pokušali skinuo je Dino Slavić koji je skupio osam obrana od čega sedam u drugom dijelu utakmice. Stefan Dodić postavio je okruglih 30 na konto Zagreba za kraj, Severec smanjio na minus četiri i odsviran je kraj jednog, doista, dobrog derbija.

Zagreb je do pobjede predvodio Ivan Čupić s osam golova bez promašaja, Timur Dibirov je dodao šest, a Aleks Kavčić i Miloš Kos po četiri gola. Dino Slavić je sakupio osam obrana. Na suprotnoj strani najefikasniji su bili Luka Moslavac i Dorian Markušić sa po četiri gola, dok su Borna Manci Mičević i Tomislav Severec zabili po tri gola. Mihailo Radovanović i Moreno Car su imali po pet obrana.

Susret u Našicama, četvrti međusobni po redu, igra se u nedjelju 14. svibnja. Zagreb ima priliku tada osigurati obranu naslova prvaka bude li pobijedio i tako stigao do šest osvojenih bodova.


Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.





Tagovi

PPD ZagrebRK Nexerukometna Premijer ligaPaket24 Premijer liga

Ostale Vijesti