Slavko Midzor/PIXSELL
Slavko Midzor/PIXSELL

Hrvatska želi domaćinstvo EP-a za rukometaše

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 05.11.23. | 09:43

Hrvatska je već dva puta samostalno organizirala Europsko prvenstvo za rukometaše

EHF je zaprimio pisma namjere oko organizacije europskih prvenstava rukometaša i rukometašica 2030. i 2032. godine. Među državama koje se žele kandidrati za domaćinstvo prvenstva za rukometaše nalazi se i Hrvatska.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Domaćini sljedeća tri rukometna Eura već su poznati. U siječnju 2024. najbolje rukometaše Europe ugostit će Njemačka. Dvije godine kasnije Danska, Norveška i Švedska bit će domaćini, a 2028. godine igrat će se u Španjolskoj, Portugalu i Švicarskoj.

Uskoro će se u krovnu europsku rukometnu organizaciju primiti službene kandidature za domaćinstvom prvenstava 2030. i 2032. godine, a pismo namjere poslao je Hrvatski rukometni savez.

Osim Hrvatske, pismo namjere za organizaciju Eura 2030. godine poslali su Austrija, Češka, Danska, Estonija, Francuska, Njemačka, Poljska i Švicarska. Za smotru najboljih 2032. godinu potencijalni kandidati su Austrija, Estonija, Francuska, Njemačka, Slovenija, Švicarska i Turska.

Podsjetimo, Hrvatska je već dva puta samostalno organizirala Europsko prvenstvo za rukometaše. Prvi puta 2000. godine, a drugo domaćinstvo bilo je 2018. godine. Na oba natjecanja završili smo na 5. mjestu. (I.M.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.






Tagovi

hrvatska rukometna reprezentacijaHrvatski rukometni savezHRS

Ostale Vijesti