Davorin Visnjic/PIXSELL
Davorin Visnjic/PIXSELL

Germanijak EKSKLUZIVNO doznaje: Hrvatska želi Španjolskoj 'oteti' talentiranu braću! Perkovac: "Postoji nešto..."

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 19.05.23. | 11:00

Doznali smo da je poziva iz Zagreba bilo, ali ne iz rukometnog kluba, nego iz Saveza...

"Zagreb se zainteresirao za braću Cikuša Jeličić", stigla je našoj redakciji vruća informacija s rukometne tržnice. Radi se o braći Petru i Đorđu, 17-godišnjim blizancima rođenima u Gironi, čiji je otac Zoran Cikuša, nekadašnji rukometaš koji je prošao školu bjelovarskog rukometa i ondašnjeg (svojevremeno) Partizana. Karijera ga je odvela u međunarodne vode pa tako i u Španjolsku gdje s obitelji živi i dan danas. Sinovi su mu ondje stasali, sportski se razvili u mlade zvijezde koje svatko želi imati u svojim redovima. Kako doznajemo, iako su rođeni u Španjolskoj, a korijeni im sežu i u Srbiju, želi ih - Hrvatska!

Prouči cjelokupnu ponudu za rukomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Naime, dok smo pokušali doznati ima li istine u tome da je Zagreb zainteresiran za dovođenje talentiranog dvojca u hrvatsku metropolu doznali smo da je poziva bilo, ali ne iz rukometnog kluba, nego iz Saveza, a to nam je potvrdio i izbornik.

"Nekakva ideja postoji, ali nismo sigurni koliko je tu realne mogućnosti. Imamo već dva igrača koji su promijenili reprezentaciju, Šoštarića i Pilipovića pa moramo vidjeti i što dozvoljavaju pravilnici. Ono što je sigurno jest da Hrvatska ima u vidu sve igrače koji imaju perspektivu igrati za nas jer ipak nemamo toliko velik fond igrača da bismo ikoga izostavili. Oni su već igrali za Španjolsku pa ćemo vidjeti koje su tu naše mogućnosti", potvrdio nam je izbornik Hrvatske, Goran Perkovac.

Trenutno braća Cikuša Jeličić igraju za katalonskog giganta Barcelonu. Đorđe na poziciji desnog beka, s tim da ga svi hvale i naglašavaju da može igrati podjednako dobro s obje ruke pa stoga i igrati na sve tri vanjske pozicije, a postao je drugi najmlađi debitant u povijesti najslavnijeg rukometnog kluba na svijetu sa samo 16 godina i 11 mjeseci. Petar je, pak, srednji bek, ali može igrati i na poziciji lijevoga.

Zajedno su pridonijeli i velikom uspjehu španjolske reprezentacije. Naime, braća Cikuša Jeličić su sa španjolskom reprezentacijom osvojili zlatnu medalju na kadetskom Europskom prvenstvu, a na istom je Đorđe uvršten i u najbolju momčad turnira. Njihov su talent odavno prepoznali mnogi pa tako i Hrvatski rukometni savez.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Eto, popis za kontrolno ljetno okupljanje Kauboja je izašao, ali možda na nekim budućim okupljanjima budemo vidjeli i dva nova imena. Stasala u velikoj La Masiji, pod trenerskom palicom slavnog Raula Entreriosa. Izbornik Perkovac naučio nas je već da voli dati priliku i mladima, ali i vratiti iskusne igrače u kojima vidi još potencijala za hrvatsku reprezentaciju. Realizira li ovaj potez, moglo bi biti zanimljivo vidjeti malo 'salse' u kockastim dresovima.

Pogledajte neke isječke talentiranog dvojca:



Tagovi

hrvatska rukometna reprezentacijaGoran PerkovacBarcelonarukometni transferiBraća Jeličić CikušaJordi Ribera

Ostale Vijesti