Slavko Midzor/PIXSELL
Slavko Midzor/PIXSELL

Finiš grupne faze, Zagreb spašava 'živu glavu', protivnici pažljivi: "Imaju jednu od najboljih obrana"

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 01.03.23. | 11:28

Nekima je već sve jasno, a neki će se još boriti...

Stigao je i zadnji krug igranja grupne faze EHF Lige prvaka. Dok se SC Magdeburg i Telekom Veszprem još uvijek bore za posljednje mjesto u četvrtfinalu, HC PPD Zagreb i Wisla Plock bore se za posljednje mjesto u doigravanju.

U skupini A Telekom Veszprem u dugom duelu igra protiv SC Magdeburga. Pobjeda kod Paris St. Germaina ne daje Mađarima sigurnost jer Magdeburg ima jednako bodova, a bolji međusobni omjer i gol razliku.

"Pariz je jedna od najboljih momčadi u Europi. Bit će to teška utakmica sa sjajnom atmosferom. Jako nam je važno pobijediti PSG i dobiti izravnu ulaznicu za četvrtfinale", rekao je Veszpremov desni vanjski Mikita Vailupau.

Magdeburg će igrati domaću utakmicu protiv Dinama iz Bukurešta 24 sata kasnije.

"Sami smo stvorili priliku da preskočimo osminu finala. I želimo je iskoristiti zajedno s našim navijačima u četvrtak", rekao je trener SCM-a Bennet Wiegert. Uz odgovarajuću potporu iz Pariza, međutim, njemački prvak već bi mogao imati ulaznicu za četvrtfinale u džepu prije početka utakmice.

Protivnik Dinamo Bukurešta također je bodovno izjednačen s momčadi GOG-a. Danci, pak, već u srijedu imaju u gostima naš PPD Zagreb. Hrvatski prvaci su u nedjelju propustili potvrditi ulazak u doigravanje i sada im treba barem još jedan bod za siguran plasman u sljedeći krug.

"Definitivno ne mislim da će biti lako, iako smo dobili utakmicu u Zagrebu. Od tada su pobijedili i Veszprém i Wislu Plock, tako da nema sumnje da ćemo se suočiti s dobrom momčadi. Mi ćemo pokušati , igrati svoju igru ​​i imati visok tempo u napadu jer imaju jednu od najboljih obrana u skupini koju moramo razbiti," rekao je trener GOG-a Nicolej Krickau.

Ako Zagreb ne bude slavio, Wisla Plock bi se ipak mogla kvalificirati za osminu finala pobjedom kod FC Porta.

"Utakmica protiv Porta za nas je u ovom trenutku najvažnija utakmica. Imamo još šanse za prolazak skupine pa ćemo se dobro pripremiti za utakmicu i cilj nam je pobijediti", rekao je pivot Plocka, hrvatski reprezentativac, Leon Šušnja.

Skupina B je sve riješila sve oko pozicija u osminu finala, ali ovdje je utakmica između Pick Szegeda i HBC Nantesa važna za konačan raspored po mjestima u skupini. Susret počinje u 18:45, a u istom terminu THW Kiel gostuje kod posljednjeg Elveruma. Mađari još mogu prestići Dance.

"Nema sumnje da želimo završiti grupnu fazu na najbolji mogući način. Imali smo poteškoća u održavanju visoke razine kroz utakmice, a protiv momčadi kao što je Celje moramo biti fokusirani tijekom cijele utakmice. Iznenadili su i pobijedili Kiel ove sezone i bili na pragu toga protiv Barce", unaprijed upozorava Slovence trener Aalborga Stefan Madsen.

"Nismo u lakoj situaciji jer je nekoliko naših igrača ozlijeđeno i bolesno. Svakim danom imamo sve manje igrača pa je vrlo teško pripremiti se za utakmicu", rekao je trener Szegeda Juan Carlos Pastor.

“Sigurno želimo pobijediti u ovoj utakmici i ponovno doći do bodova u teškoj skupini”, kaže kapetan Kiela Domagoj Duvnjak opisujući startnu poziciju i naglašava: “Elverum će sigurno učiniti sve u utakmici, momčad je puno jača nego što tablica govori. Ali mi se želimo suprotstaviti i nametnuti im svoju igru."

Barcelona i Kielce igrat će u četvrtak.



Tagovi

Rukometna Liga prvakaPPD ZagrebWisla PlockMagdeburgEHF

Ostale Vijesti