Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Zagrebaši pokleknuli u završnici u Portu i propustili priliku za osigurati osminu finala

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 26.02.23. | 20:38

Iako tijesan, ovo je bio skup poraz hrvatskog prvaka

Rukometaši PPD Zagreba propustili su osigurati plasman u osminu finala Lige prvaka kolo prije kraja natjecanja po skupinama izgubivši na gostovanju kod posljednjeplasiranog Porta sa 28:26 (12:11) u odgođenom dvoboju 12. kola.Iduću priliku imaju već u srijedu protiv GOG-a.

Timur Dibirov sa velikih 10 i Luka Lovre Klarica sa šest golova bili su najefikasniji kod Zagrepčana, dok je Pedro Veitia Valdes postigao šest golova za Porto i tako bio njihov najbolji strijelac. Trener Slavko Goluža za ovaj susret nije mogao računati na od ranije ozlijeđene Vladu Matanovića i Miloša Kosa, dok svoje mjesto u sastavu nisu našli niti Matej MandićGabriel Buvinić i Adin Faljić.

Uoči ovog dvoboja Zagreb je kao šesti u skupini A imao osam bodova, jedan više od sedme Wisle iz Plocka te mu je bio potreban samo bod kako bi postao nedostižan poljskom sastavu uoči posljednjeg kola jer je bolji u međusobnim susretima.

Dvoboj je i krenuo u dobrom smjeru, Zagreb je sredinom prvog poluvremena imao prednost pri rezultatu 7:3, no potom je zaredao greške u napadu. Razbranio se i domaći vratar Mitrevski, dok u obrani Zagreb nije više mogao zaustaviti gotovo ništa. Porto je prvo poluvrijeme okončao sa serijom 4:0 i stigao do svog prvog vodstva na utakmici od 12:11 na odmoru.

U drugom poluvremenu Porto je sustavno povećavao svoju prednost sve do 24:20 u 52. minuti unatoč raspoloženim pojedincima u redovima hrvatskog sastava. Uslijedio je završni udar Zagreba koji je golom Kavčiča poravnao na 25:25 dvije minute prije kraja.

Nadu im je uništio Alves koji je postigao gol za Porto s krila, a Srna u sljedećem napadu Zagreba nije bio precizan. Alvarez je u protunapadu pogodio za 27:25. Dibirov je smanjio na 27:26 20-ak sekundi prije kraja, ali riskantna obrana u završnim sekundama nije donijela rezultat. Štoviše Alves je ostao sam na šest metara i pogodio za konačnih 28:26.

Podsjetimo, igrači hrvatskog prvaka trebali su gostovati u Portu prije 10 dana, ali je dvoboj odgođen zbog tehničkih problema na aerodromu u Frankfurtu tijekom njihova puta prema Portugalu, pa je EHF pronašao zamjenski termin između pretposljednjeg i posljednjeg kola. Pred rukometašima Prvog plinarskog društva Zagreb gostovanje je u danskom Odenseu, gdje će u srijedu 01. ožujka odmjeriti snage s tamošnjim prvakom GOG-om iz Gudmea. Podsjetimo, prvaci Danske nisu dobili dozvolu nastupati u Ligi prvaka pred svojim navijačima u Gudmeu budući da im dvorana ne zadovoljava potrebne uvjete. Dvoboj GOG Gudmea i PPD Zagreba na rasporedu je u 20.45 sati uz izravan prijenos na programu Arena Sport televizije. (eg/hina)



Tagovi

PPD ZagrebPortoRukometna Liga prvaka

Ostale Vijesti