Dvojica Hrvata u idealnoj momčadi rukometnog Eura

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 28.01.18. | 18:30

Samo Hrvatska i Španjolska imaju dvojicu među osmoricom veličanstvenih.

Među osmoricom veličanstvenih još su sjajni francuski golman Vincent Gerard, koji je izluđivao naše reprezentativce u odlučujućoj utakmici za plasman u polufinale, vanjska linija Alex Dujshebaev (Španjolska), Sander Sagosen (Norveška), Mikel Hansen (Danska), desno krilo Ferran Sole te kružni napadač Jesper Nielsen (Švedska). Gojun je najbolji branič turnira, a Štrlek lijevo krilo. Samo Hrvatska i Španjolska imaju po dvojicu reprezentativaca u momčadi turnira, a sjajni Francuzi na koncu su ostali bez ijednog igrača u polju u momčadi turnira.

Štrlek je Euro završio kao najbolji strijelac hrvatske reprezentacije s 29 golova iz 37 pokušaja u sedam utakmica, odnosno sa 78 postotnom preciznošću i deseti je najbolji strijelac turnira, dok je Gojun četvrti najbolji bloker s osam blokiranih šuteva, odnosno 1,3 po utakmici u šest nastupa.

Norvežanin Sander Sagosen je najbolji igrač turnira po broju bodova, odnosno ukupno 38 asistencija i 32 gola, a hrvatski reprezentativac Luka Cindrić osmi je na toj listi s 25 golova i 22 asista.

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

Manuel ŠtrlekJakov Gojunhrvatska rukometna reprezentacija

Ostale Vijesti