REUTERS/Fabian Bimmer
REUTERS/Fabian Bimmer

Cindrić u finalu na Karačića: Barca po povijest, Kielce po prekid posta (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 5min | sub. 18.06.22. | 19:37

Stigli su Nijemci doći i do svog 30. gola na susretu, ali Barca nije stala. S velikih četiri gola prednosti je dočekala posljednji sučev zvižduk koji je označio da će svoj prošlogodišnji naslov braniti sutra u velikom finalu protiv Kielcea u 18 sati

Barca je drugi finalist rukometne Lige prvaka. Utakmica dostojna i samog finala završila je 34:30 u korist španjolskog sastava, favorita za osvajanje naslova i od prije početka današnjeg susreta. Cindrić će se tako sutra suprostaviti Karačiću u velikoj bitci, a Štrlek Duvnajku u ranijem susretu (15.15h), utakmici za treće mjesto.

Pomalo, laganini, školski je krenuo napad Barcelone. Križanje i lopta na lijevog vanjskog gdje je čekao Cindrić, ali loptu je presjekao fenomenalni Ekberg, jedno od vodećih imena njemačkog sastava i lijepom kontrom donio prvi gol Zebrama.


Weinhold je u zaistavljanju Barceloninog napada odmah zaradio žuti karton, dvije minute i sedmerac za Španjolce kojeg je realizirao Gomez . S druge strane Perez de Vargas je zaustavljio šut Wienceka i tako upisao prvu vratarsku intervenciju na ovome susretu. I Fabregas se upisao među 'osvajače' žutog kartona. Srpski se sudački dvojac nije libio primiti za džep, a samo koji trenutak kasnije zaradio ga je i Magnus Landin. Dika Mem je vratio Barcu na izjednačujućih 2:2, a upravo su se on i Wiencek s druge strane istaknuli kao vodeći pojedinci svojih momčadi. Dok se ostali igrači nisu 'zagrijali', oni su već potpali svoje pokušaje u mrežu, osobito njemački kružni napadač kojemu Perez de Vargas nije mogao ništa. Cindrić se također već u prvim minutama susreta upisao među strijelce, dok je Duvnjak u redovima Kiela bio ključna stavka u obrani, a onda se u 23. minuti upisao i među strijelce.

Za razliku od prvog polufinala, u ovome smo vidjeli izmjenu u prednosti s jedne na drugu stranu. Kiel je držao prednost dok Gomez nije preokrenuo 10 Barcinim golom na susretu u 21. minuti, ali sjajni Wiencek je dosita bio u jednoj od najboljih utakmica svoje karijere pa je na 13:12 vratio prednost njemačkoj momčadi, a potom su Duvnjak i Renkind održali prednost do šest minuta prije kraja.


Mala je panika bila u dvorani kada je Fernandez neugodno pao na leđa nakon kontakta s Weinholdom koji je zbog toga zaradio dvije minutem a suci zvižduke s tribina. Nismo sigurni s čije navijačke strane. NA drugoj strani je Zarabec završio ležati u velikim bolovima nakon puno konkretnijeg kontakta sa španjolskom obranom, ali tu nije bilo reakcije sudaca.

Igralo se gol za gol do kraja prvoga dijela, odražavalo je to stanje na semaforu i realan odnos snaga na utakmici. Kao da smo gledali finale prije finala. Ono prvo je bilo puno poletnije, a ovo s rukometom starog kova. Zato su i pune ruke posla imali suci, isključenja smo gledali svaki tren, ali ni golova nije nedostajalo. Gomez je opet vratio prednost Barceloni nakon što je Kiel ostao s igračem manje nakon isključenja Landina M., a onda Fabregas nije htio dozvoliti Kielu da dođe do izjednačena u posljednjoj minuti pa je pregrubo nasrnuo na Duvnjaka i zaradio dvije minute. Još su do kraja prvih pola sata Katalonci presjekli njemački napad i postigli lagan gol na praznu mrežu za plus dva – najveću prednost u prvome dijelu. Njemačkom sastavu je još na kraju statistiku poboljšao, a tko drugi nego li – Wiencek za minus jedan na odmoru.

REUTERS/Fabian BimmerREUTERS/Fabian Bimmer


Zarabec je oduševio kölnsku arenu kada je odmah na otvaranju drugog dijela vratio Zebre na izjednačujuć rezultat, ali nakon još 20:20 je Barca opet uhvatila ritam i stigla na tri gola prednosti, najviše do tog trenutka u susretu. Goncalves dos Santos je zaradio dvije minute, a to je iskoristio Ekberg za smanjenje prednosti Barcelone, a pridodao je statistici i Landin M. Šokirala se publika kada je Wiencek promašio šut za povratak na minus jedan, po glavi se krenuo češkati Filip Jicha, a Barca se golom N'guessana opet vratila na plus tri nakon deset minuta igre u drugome dijelu pa onda sjajnim golom Cindrića i na velikih plus četiri, a Nijemci kao da su upali u bezidejnu fazu, osobito protiv jako dobre obrane Barcelone.

Reinkind je zabio jako težak i jako bitan pogodak za Kiel u nadi da će pokrenuti svoju momčad prema izjednačenju, ali sve što se dogodilo jest povećanje Barcine prednosti na čak plus pet nakon golova Langara i nezaustavljivog Aleixa Gomeza. Kiel je izgledao potpuno izgubljeno. Uspjeli su zabiti još nekoliko golova, predvodili su ih Reinkind i Wiencek, ali španjolci su svoju prednost podigli čak i na šest razlike.

U jednoj njemačkoj polukontri kada je Duvnjak spustio loptu za Runea Dahmkea, Ben Ali je zaradio crveni karton, no niti to nije pretjerano uznemirilo Katalonce. Nijemci su dobili sedmerac, izveo ga je Ekberg, a čak je i on promašio s linije sedam metara. Delegati EHF-a čak su primijetili da je jedna izmjena igrača u redovima Barcelone krivo obavljena pa je Dika Mem zaradio dvije minute suspenzije, a Katalonci su bili s dva čovjeka manje na terenu pa su izvadili Perez de Vargasa. Iako je vrijeme bilo na strani Barcelone, Kiel nije odustao. Ehrig je s dva, a Duvnjak s jednim golom smanjio prednost Barce na četiri gola. I dalje osjetnu, ali dosta motivirajuću za jaku završnicu utakmice.

Dvije i pol minute prije kraja, N'guessan je zabio pogodak koji je Barci vratio pet golova prednosti i praktički sigurnost za prolazak u finale. Naravno, niti tada se nije automatski smio otpisati Kiel. Stigli su Nijemci doći i do svog 30. gola na susretu, no Barca nije stala. S velikih četiri gola prednosti je dočekala posljednji sučev zvižduk, znak da će svoj prošlogodišnji naslov braniti sutra protiv Kielcea u 18 sati. Podsjetimo, Kielce je ranije slavio protiv Veszprema, a ovo im je prvo finale od 2016. kada su i osvojili naslov. S druge strane, Barcelona ima priliku prekinuti prokletstvo rukometne Lige prvaka budu li obranili naslov osvojen prošle godine.


Polufinale EHF Lige prvaka, Lanxess arena, Köln

Kiel – Barcelona 30:34 (18:19)

KIEL: Landin Jacobsen N., Ehrig S., Duvnjak D., Reinkind H., Landin Jacobsen M., Myrhol B. H., Weinhold S., Wiencek P., Ekberg N., Ciudad Benitez L. M., Quenstedt D., Dahmke R., Zarabec M., Horak P., Bilyk M. Stručni stožer: Szilagyi V., Jicha F., Sprenger C., Hagensen K.

BARCA: Perez de Vargas Moreno G., Mem D., Arino Bengoechea A., Janc B., N'guessan T., Gomez Abello A., Goncalves dos Santos T. Petrus., Cindrić L., Fernandez Perez A., Makuc D., Langaro Inoue H. V., Maciel L. C., Ben Ali Y., Richardson M., Fabregas L., Zeinelabedin Ali. Stručni stožer: Svensson T., Ortega P., Antonio C., Rossell P., Jordi G. R., Jose A.

Suci: Nenad Nikolić, Dušan Stojković (SRB)

 

 


Tagovi

BarcelonaKielLiga prvakaLuka CindrićDomagoj Duvnjak

Ostale Vijesti