rk-podravka.hr
rk-podravka.hr

Babić i službeno predstavljen kao trener Podravke: "Želim biti prvak Hrvatske"

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 01.09.22. | 11:53

"Ono što trebamo s vremenom graditi je stvarati međunarodna iskustva i težiti europskom performansu"

Pred sam početak 16. po redu Memorijalnog turnira Josip Samaržija Bepo, odražana je konferencija za medije RK Podravke, a na njoj je predstavljen stožer koji će voditi Kokice u novoj sezoni. Kao što se ranije već znalo, a sada je i službeno, glavni trener će biti Željko Babić, nekadašnji izbornik muške rukometne reprezentacije, a trener vratarki će biti proslavljeni golman Ivan Stevanović.

"Za mene kao trenera je manje-više sve novo. Novi izazovi i nova iskustva su tu i naravno da poslije tih šest tjedana treniranja, razgovora, putovanja, odnosa i utakmica imamo malo jasniju sliku nego na početku. Ekipa je mlada s velikim potencijalom, trenažno jako dobra, a ono što trebamo s vremenom graditi je stvarati međunarodna iskustva i težiti europskom performansu. Želim biti prvak Hrvatske, nisam to još uspio ni u ženskom ni u muškom rukometu", rekao je Željko Babić, bivši trener Gorenja, Meshkov Bresta i Eurofarm Pelistera. Upravo je iz makedonskog kluba stigao u Koprivnicu, a ranije se spekuliralo kako će ga na tom mjestu zamijeniti Slavko Goluža, proslavljeni hrvatski rukometaš.

No, kako smo doznali od samoga Goluže, od tog transfera neće biti ništa, tako da je nekadašnji hrvatski izbornik i osvajač nekoliko medalja, među kojima dva zlata na Olimpijskim igrama 1996. i 2004. godine, kao i zlata na SP-u 2003. u Portugalu, i dalje bez kluba.

Popularnom Stiviju ovo je prvi angažman u klupskom ženskom rukometu iako ulogu trenera obavlja u nekoliko selekcija hrvatske muške rukometne reprezentacije uključujući i seniorsku.

"Na poziv bivšeg izbornika Babića i Podravke prihvatio sam novi izazov u životu. Malo je drugačije nego u muškom rukometu tako da se i ja prilagođavam i sigurno je da će mi trebati neko vrijeme, ali s ovim što dosad vidim sam jako zadovoljan i nadam se da ćemo dugo i lijepo surađivati", rekao je Ivan Stevanović.

Između ostalog, predstavljene su i nove igračice: Lucija Bešen, Andrea Šimara, Ana Pandža, Ivona Mrđen, Ema Guskić, Hannah Vuljak, Katja Vuković i Dora Kalaus. Upravo je potonja najzvučnije ime prijelaznog roka. Naime, reprezentativka Hrvatske je u prošloj sezoni osvojila prvenstvo s Lokomotivom, najvećim rivalom Koprivničanki.

"Stvarno se veselim ovom domaćem projektu Podravke. Mislim da se to u ovih mjesec dana i pokazalo i da će atmosfera u ekipi biti dobra, da ćemo svi zajedno raditi na motivaciji i na našim ciljevima. Mislim da je ova uzajamna podrška u ekipi jer smo svi blizu s godinama, a imamo i slične stavove, želje i potrebe. Vjerujem da će nam to pomoći u izazovima koje imamo pred sobom za koje i trener i stručni stožer kažu da nisu baš lagani. Mislim da je to velika stvar ta podrška koju imamo, a Koprivnica je odličan grad za rukomet. Što se tiče sadržaja sve nam je pristupačno i svi su otvoreni za pomoć tako da samo mogu reći da sam zadovoljna što sam se vratila", rekla je Dora Kalaus.

Na pitanje o utakmici s Lokomotivom i kakav će biti osjećaj Dora je odgovorila vrlo jednostavno.

"Isto kao i protiv Podravke. Mislim, jest drugačije biti s ove strane, veći je pritisak u kontekstu pobjede, ali mislim da će utakmica biti zanimljiva i da se radi o potpuno drugačijim ekipama. Mislim da smo u ovoj sezoni puno jači što se tiče motivacije i razumijevanja važnosti te utakmice i da to nismo shvatile samo kao pripremnu utakmicu nego ogled koji će nam donijeti neka iskustva za dalje", rekla je Dora Kalaus.


Tagovi

Željko BabićPodravka Vegeta

Ostale Vijesti