Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Lovre Miloš: Plan je rasti iz dana u dan

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 13.02.21. | 18:29

Barakude su otputovale u Rotterdam gdje ih sutra očekuje prva utakmica na predolimpijskom turniru.

Samo nas još 24 sata dijele do početka predolimpijskog turnira u Rotterdamu. Hrvatska je reprezentacija doputovala na odredište, smjestili su se u hotel, svi su zdravi dakako i spremni za početak natjecanja. Kao što je znano, prvi suparnik Barakuda u nedjelju, 14. veljače (19.00 – HTV 2) bit će izabrana vrsta Rumunjske predvođena njihovim kapetanom Cosminom Raduom.

Dan uoči prve utakmice Lovre Miloš dao je intervju za hvs.hr, a mi ga prenosimo u cijelosti.

Vanjski igrač desne strane, igrač koji cijelo vrijeme diže formu, a posebno je to do izražaja došlo baš u posljednjih mjesec dana što je sigurno sjajna vijest i za izbornika Ivicu Tucka. Naš je šef stručnog stožera odabrao igrače za turnir, ciljevi su i više nego jasni i definirani (biti među prve tri momčadi u Rotterdamu što ‘nosi’ olimpijsku vizu), no svaki trener pretpostavljamo ima i očekivanja za svakog igrača. Što izbornik traži od Lovre Miloša?

"Kao i uvijek, da donosim energiju, plivam, radim, uplivavam. Kada odmaram naše ljevoruke igrače Jokovića i Garciju, da podižem intenzitet koliko je god to više moguće, naravno".

Kada bi procjenjivali vlastitu formu, a svatko vjerojatno najbolje za sebe može prosuditi kako se osjeća, što bi rekli? Pretpostavljamo da je onaj umor od prvog, aerobnog dijela priprema u Rijeci ipak splasnuo. Jeste li spremni za ‘razletjeti’ se bazenom?

"Mislim da jesmo. Nije floskula, ali stvarno smo dobro odradili pripreme. Mi smo uostalom nekako i tempirali formu negdje za pred kraj turnira u Rotterdamu. Za prve utakmicu-dvije koje su idemo reći lakše, makar neće ni jedna biti lagana i ne smijemo tako ni misliti, ali mislim da ćemo se nakon toga baš približiti željenoj, traženoj top-formi".

Dakle, ipak se računa i o tomu da se forma tempira za drugi dio sljedećeg tjedna?

"Naravno, zato jer su četvrtfinale i polufinale dvije apsolutno najbitnije utakmice na turniru. Dobro, to može biti jasno i utakmica za treće mjesto. Daj Bože da se uđe u finale jer ta je takoreći nebitna. Finalisti su sigurni putnici za Olimpijske igre, pa se onda igra samo za prestiž. Zato je važno tempiranje forme, a opet ne valja smetnuti ni samu skupinu", izjavio je Miloš.

Upravo bi se na to i nadovezali, naime skupinu se ni na koji način ne smije podcijeniti, a čak bi utvrdili da i postoji lagani imperativ osvajanja prvog mjesta u skupini jer ono ipak u tom slučaju nosi u četvrtfinalu četvrtoplasiranu momčad iz A skupine. Kada znamo da su u toj drugoj, A skupini momčadi poput Grčke, Crne Gore, te Gruzije, Turske, Kanade i Brazila, može se naslutiti da četvrti iz A skupine najvjerojatnije neće pripadati baš eliti.

"Apsolutno! Samo onda treba biti i objektivan pa reći da jedna Crna Gora ili Grčka koja će doći u polufinalu je jači suparnik nego, ajde da ne ureknem, Rumunjske koja nas čeka prvi dan, u nedjelju. Ma, svaka je utakmica ovdje najvažnija, ali se nadam našem planu, a taj je da rastemo iz dana u dan".

O Rusima, Harkovu i Merkulovu

Rusija se nameće kao najjači suparnik. Slažete li se?

"Zasigurno da. Pogotovo predvođena Harkovom. On kada je ušao u rusku reprezentaciju je bio treći ljevak, a sada je možda i prvo ime te reprezentacije. Na njega će trebati obratiti pozornost".

Harkova sigurno i osobno najbolje poznajete jer vam je suigrač u klubu (Mladost), ali ista stvar ipak vrijedi i za jugaša Merkulova…

"O da, s njim se sastajem puno".

Upravo zato i pitamo, kako zaustaviti njih obojicu?

"Za Kostu (Harkov) će stvarno trebati razmisliti budući da je pogotovo u ovoj sezoni pokazao da ga se stvarno ne smije pustiti samog ni sekundu. Tako da će trebati, da li na igraču više razmisliti i zatvarati trokut na njemu. To je stvar dogovora pred utakmicu s njima".

Vaša će zadaća biti, pretpostavljamo, Merkulov?

"Pa zapravo on u Jugu čak i rijetko igra lijevu stranu, više je na bekovskoj poziciji. U ruskoj je reprezentaciji čini mi se kompletno lijevo, pa me baš zanima kakav će se i gdje pojaviti. Možda je njemu to malo nezgodno, igrati u reprezentaciji jedno, u klubu drugo. On je igrač sjajnog šuta, trebat će posvetiti veliku pozornost i na njega. Ne smije se ni malo umanjiti njegova uloga, važnost za momčad koju on ima".

20 godina cimer s Bukićem

Za kraj, malo relaksirajuće teme. U specifičnim uvjetima koronavirusa, na pripremama, pa tako i sada u Rotterdamu svaki igrač je sam u hotelskoj sobi. Je li ti onda ‘fali’ cimer Luka Bukić? Ili je baš i komotnije nakon nekog vremena imati sobu samo za sebe?

"Ha, ha. Pa, budući da sam s Lukom non-stop praktički zajedno, nije da se sad to nešto toliko promijenilo. Istina, cimeri smo već valjda 20 godina, ali možemo ‘preživjeti’ svak’ u svojoj sobi", kroz osmijeh će za hvs.hr u dobrom raspoloženju Lovre Miloš.

Počinje odbrojavanje zadnjih sati do početka kvalifikacija. Hrvatska – Rumunjska, nedjelja, 14. veljače od 19.00 sati u prijenosu na HTV 2.

Idemo Hrvatska!

 


Tagovi

Hrvatski vaterpolski savezHrvatska vaterpolska reprezentacijaLovre Miloš

Ostale Vijesti