Foto: Dominik Smolak
Foto: Dominik Smolak

Zvonarek odradio liječnički u Bayernu, Farmaceutima uz bonuse čak do pet milijuna eura

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 02.09.21. | 20:36

Tinejdžer koji je svoj prvi intervju u životu dao upravo Germanijaku mogao bi postati najunosniji transfer Farmaceuta ikada

Lovro Zvonarek, možda i najveći talent u povijesti Slaven Belupa, prelazi u redove njemačkog prvaka Bayerna. 16-godišnjak je večeras, kako pišu Sportske novosti, prošao liječnički pregled u Münchenu i samo ga potpis dijeli od službenog transfera u redove jednog od najvećih klubova svijeta.

Nakon prometnog posljednjeg dana prijelaznog roka u HNL-u, u kojem su potpisali čak trojicu igrača, čelnici koprivničkog kluba sada zadovoljno trljaju ruke, jer će za mladog napadačkog veznjaka, koji drži titulu najmlađeg strijelca u 1. HNL, dobiti najmanje 1,8 milijuna eura. Ako se, pak, ispune bonusi iz ugovora, Farmaceuti bi mogli dobiti ukupno čak pet milijuna eura.

Prvo mjesto najvećih izlaznih transfera Slavena drži novo pojačanje Hajduka, stoper Nikola Katić, koji je u ljeto 2018. Podravinu za 2.2 milijuna eura zamijenio škotskim Rangersima. Zvonarek bi tako mogao postati novi najunosniji transfer kluba iz Miškinine ulice.

Mladi talent iz Preloga prvi je intervju u životu dao upravo portalu Germanijak, i to prije nešto manje od mjesec dana. Kako je na zimu već bio na upoznavanju u Bayernu, pitali smo kakve je dojmove ondje skupio.

„Bilo je odlično. Iskustvo sam kakav je tamo tempo, način rada, kakav sam u odnosu na druge. Trener u Bayernu bio mi je Martin Demichelis, bivši argentinski reprezentativac i igrač Manchester Cityja. Zbog epidemioloških razloga, nažalost, nismo mogli doći do prve ekipe. Ali skupio sam nova iskustva i bilo je super“, ispričao nam je Zvonarek.

Sada će, eto, potpisati za bavarskog diva. Tinejdžer je za seniore Slavena ukupno sedam službenih nastupa, a svoj je jedini pogodak u plavom dresu zabio Varaždinu na kraju prošle sezone i tako ih poslao u 2. HNL.



Tagovi

Lovro ZvonarekBayernSlaven Belupo

Ostale Vijesti