Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Zlatko Dalić uoči Rusije: "Luku ne može zamjeniti jedna figura već cijela momčad"

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 30.08.21. | 15:26

Nogometna reprezentacija Hrvatske jutros je otišla u Moskvu gdje ih u srijedu čeka kvalifikacijski sudar s Rusijom za odlazak na SP u Katar

Jutarnjim letom s Plesa, reprezentacija Hrvatske krenula je u tri možda i odlučujuće utakmice kvalifikacija za SP koje se sljedeće godine igra u Katru. Rusija i Slovačka u gostima, te Slovenija na Poljudu u mnogome će odrediti put viceprvaka svijeta. Na stadionu Lužniki, posebno emotivnom jer su na tome mjestu prije tri godine izbacili Englesku pa potom izgubili od Francuske u finalu SP-a, Hrvatska dolazi kao lider skupine. Nakon tri utakmice, imaju šest bodova baš kao i Rusija.

Na početku je izbornik Zlatko Dalić objasnio popis igrača na koje računa u ove tri utakmice.

(2.85) RUSIJA (3.10) HRVATSKA (2.60)

“Iza popisa apsolutno stojim. Ne bih o imenima, ali nitko nije otpisan ili prekrižen ako igra dobro u svom klubu i ako je u formi. Vjerujem u ovaj izbor za koji mislim da može ostvariti dobar rezultat unatoč izostancima Modrića i Budimira”, rekao je Dalić.

Krucijalno pitanje je kako zamijeniti Luku Modrića koji je zbog ozljede otkazao Rusiju i Slovačku.

“Luka se ne može zamijeniti jednom figurom nego cijelom momčadi. Neće biti lako, ali morat ćemo se privikavati na to da nema Luke jer on neće uvijek igrati za reprezentaciju. Nećemo mijenjati puno način igre, samo ćemo staviti drugog igrača na tu poziciju, ali mora pomoći i momčad”, jasan je izbornik Hrvatske koji je imao više od dva mjeseca da prouči protivnika s kojim će igrati u srijedu.

“Igraju drugačije nego na SP-u. Više ne baziraju sve na Dzjubi nego će igrati 4-3-3. U dobroj su formi, Smolov će mijenjati Dzjubu i bit će drugačiji nego prije. Jasno je kako Olić, Pletikosa i Ćorluka imaju puno informacija o njima i neće nas moći puno iznenaditi ali moramo biti spremni na njihov novi sustav. Bit će dvadesetak tisuća navijača i jako teško".

Izbornik i stručni stožer tek će večeras vidjeti u kakvom su stanju igrači od kojih su sedmorica trebala do Moskve iz svojih destinacija dok je ostatak reprezentacije letio iz Zagreba. Na pitanje tko će biti špica, Dalić je ostao nedefiniran.

“U vrhu imamo Kramarića Livaju i Čolaka koji mogu igrati špicu. S njima ćemo tražiti rješenje s obzirom na to da nema Budimira koji možda bude spreman za Slovačku”.

Prema izbornikovoj računici, za prvo mjesto u skupini bit će potrebno 20 ili 21 bod. Što znači da u sedam utakmica moraju skupiti njih 14 ili 15.

“Kad i kako ćemo doći do njih to nije toliko bitno koliko je važno da sad ostvarimo što više bodova i da se vratimo neporaženi iz Rusije i Slovačke pa onda imamo doma Sloveniju. Cilj je biti prvi u grupi."

Osim protivnika, Dalića brine i foto finiš prijelaznog roka koji uvelike remeti koncentraciju njegovih vedeta. U Moskvi bi se Nikola Vlašić trebao pojaviti kao novi igrač West Hama.

“Znam da je to njima jako važno jer je to njihov život i karijera, ali morat ću inzistirati na tome da se koncentriramo na utakmicu a da ostalo ostavimo po strani koliko možemo”

Još malo o Nikoli Vlašiću

“Ja se u to ne mogu puno miješati. Nikola zna najbolje što je dobro za njega, ja mislim da je zavrijedio i bolji klub od West Hama. On će za par godina napraviti i veće transfere".

Potom je stigla i poruka navijačima.

“Idemo osvojiti što više bodova u ove dvije utakmice pa da atmosfera bude što bolja u Splitu. Težak je posao pred nama, ali vjerujem da nećemo razočarati naše navijače”.

(2.85) RUSIJA (3.10) HRVATSKA (2.60)



Ostale Vijesti