Foto: Alen Lesički
Foto: Alen Lesički

Zlatko Dalić: "Belgija je druga, a mi tek 12. na svijetu no idemo spremni u ovaj rat"

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 30.11.22. | 12:33

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić i reprezentativac Mateo Kovačić najavili su dvoboj s Belgijom koji se igra u četvrtak u 16 sati

"Odlučujuća utakmica za prolazak skupine protiv druge momčadi svijeta. Bili su četiri godine prvi. Sjajna reprezentacija, ne bi na početku odabrali da bude odlučujuća. Težak protivnik, nećemo se zavaravati slabijim izdanjem. Spremni smo. Nećemo ići na bod koji nam je dosta. Igra na bod donese nešto loše. Igrati kao protiv Kanade. Digli smo kriterije i to moramo sačuvati", rekao je Zlatko Dalić u uvodu press konferencije.


Na pitanje hoće li biti promjena u sastavu, izbornik je bio neodređen:

"Odigrali smo dobro protiv Kanade. I oni koji su počeli i ušli dali su doprinos. Vidjet ćemo tijekom treninga i sutra što ćemo napraviti. Nemamo puno razloga bilo što mijenjati, ali imamo još trening pa ćemo analizirati i donijeti najbolju odluku".

Martinez je na press konferenciji prije ishvalio našeg izbornika. Stigao je odgovor:

"Martinez je puno napravio u ove četiri godine, odveo do prvog mjesta Fifine ljestvice, sjajan je trener i znat će kako se postaviti protiv Hrvatske. Ali mi imamo svoju kvalitetu i od toga ne smijemo odustati. Ako igrate protiv De Bruynea, Lukakua, Hazarda, ne smije vas zavarati ni priča o krizi. To je pila naopako, idemo sutra spremni u rat", slikovit je bio izbornik Hrvatske kojem je društvo na press konferenciji činio Mateo Kovačić.

"Izbornik je sve rekao. Belgija je vrhunska momčad sa sjajnim pojedincima, godinama to pokazuje na sjajnoj razini. Svjetsko je prvenstvo, teška utakmica. A mi idemo pokazati lice koje smo pokazali protiv Kanade", dodao je Kovačić dodavši kako su došli spremni i koncentrirani odraditi SP.

"Ako ćemo biti pravi, bez pritiska da odradimo najbolje što možemo i znamo, onda nema straha".

U Belgiji se događa cirkus... Što Dalić misli o tome?

"Ne mislim ništa što se tamo događa, nego o drugoj reprezentaciji svijeta i igračima koji tamo igraju. Sve ovo drugo je sporedno. Razmišljamo o Belgiji, njihovoj kvaliteti, dobrim stranama i igrama i onome što su pokazali zadnjih pet godina. Ne mogu oni preko noći zaboraviti igrati nogomet ni biti loši. Oni su broj 2, a mi 12. A kod nas? Lijepo je, mirno, fino. Nema galame, haha. Neka tako potraje"

Kovačić poznaje Lukakua osobno?

"Poznajem ga iz vremena dok je bio sa mnom u Chelseaju. Vrhunski je igrač, zabio je puno golova. Bit će teško, ali moramo biti maksimalno fokusirani na nas".

Kakav je De Bruyne?

"Godinama je među tri najbolja vezna u Premiershipu, ako ne i najbolji. Fenomenalan je igrač, kad i nema svoj dan, može iznenaditi jednim potezom".

Naveliko se piše o Gvardiolu u Chelsea?

"Nemam komentara. Fenomenalan je igrač s 20 godina i neka samo tamo nastaviti, bit će sjajan, što već i jest"

Kovačić je odigrao sjajno protiv Kanade...

"Teško mi je komentirati. Odigrali smo jako dobru utakmicu, i ja osobno sam se dobro osjećao. Ali najvažniji je kolektiv, takvi smo odigrali dobro. Ako smo ovakvi, ako smo na 100 posto, možemo dobiti svakoga. A sutra idemo odigrati dobro, pokazati da jesmo prava reprezentacija protiv Belgije koja je najbolja momčad u našoj skupini".

I izbornik Dalić je upitan za eventualni povratak Lukakua u momčad Belgije.

"Očekujemo da će on početi utakmicu. Njihov način se mijenja, on će biti sidraš koji će primati loptu leđima okrenut golu, sačuvati je i čekati da se priključi vezni red. To će biti njihov način igre i moramo to osujetiti. Bit će teško ako se s njim moramo hrvati, nemoguće će ga biti dobiti u duelu, prejak je. Ali pametno pokrivanje i sprječavanje protoka lopte bit će efikasno. On nije igrao puno ove sezone, ali je jak, težak, čvrst, jak, dobar u duelu i bit će težak zadatak za naše stopere. Ako ga dobro blokiramo, riješit ćemo pola posla. Spremamo se za to", objasnio je Dalić. Nešto na temu čuvanja Lukakua imat će za reći i Mateo Kovačič.

"Reći ću to izborniku i stožeru. Ako treba jedan savjet, onda je da se ne hrvaju s njim".



Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaZlatko Dalićbelgijska nogometna reprezentacijaMateo KovačićKatar 2022Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.

Ostale Vijesti