Zimski Mercato: Dinamo na radaru ima četvoricu igrača iz HNL-a

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 06.12.19. | 08:16

Modri skauti pronašli pojačanja u domaćoj ligi.

Zimski prijelazni rok se bliži, ali svi klubovi rade u tišini, no skauti su već dobro popunili svoje bilježnice pa ne treba čuditi ukoliko se dogode poneki transferi.

Ljeto je većinom predodređeno za bombastične transfere, ali ponekad ni najhladnije godišnje doba ne razočara. Prema pisanju SN, Modri skauti intenzivno prate četvoricu igrača iz HNL-a, a netko od njih bi baš ove zime mogao stići u Maksimirsku 128.

Prvo ime koje se pojavljuje na spisku je Kristijan Lovrić iz Gorice, koji je svojim sjajnim predstavama usmjerio pažnju na sebe, ne samo Dinama, već i mnogih stranih klubova, prije svih Celtic, ali i Hajduka. Međutim, prema riječima predsjednika Črnka sjajni veznjak neće biti jeftin za bilo kojeg kupca, neslužbeno se barata s iznosom do pet milijuna eura. Jedini klub u Hrvatskoj koji to može ispoštovati je Dinamo, Splićanima je to sfera naučne fantastike, ali i pitanje je žele li Modri dati toliki novac.

Druga dva imena su Osječki tandem mladih reprezentativaca Mihael Žaper i Boško Šutalo. Ova kupovina bi zasigurno bila ulaganje u budućnost, jer oba igrača obećavaju velike stvari. Šutalo je bek, koji može igrati i na poziciji stopera, a u svojoj drugoj prvoligaškoj sezoni pokazuje izniman potencijal inteligentnog igrača bez obzira na tek 19 godina na leđima. No, ni Osječani neće biti jeftini, obojica imaju važeće ugovore do 2023. godine.

Zadnja meta Modrih je Riječanin Lepinjica, također mladi reprezentativac, koji igra na poziciji zadnjeg veznog, ali može pokriti i zadnju liniju. No, 20-godišnjak ima važeći ugovor s klubom s Rujevice do 2024. godine, a trenutna mu je tržišna vrijednost po Transfermarktu milijun eura pa nam se ova opcija ipak čini najmanje realna.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

Mihael ŽaperIvan LepinjicaBoško ŠutaloKristijan Lovrić

Ostale Vijesti