Photo: Borna Jakšić/PIXSELL
Photo: Borna Jakšić/PIXSELL

Zekić uoči Istre 1961: "Slovak je pravi target man, a umjesto Bralića želim vidjeti Vrbanca"

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 08.02.24. | 10:43

Nakon remija s Hajdukom, Zekić je optimističan pred istarsko gostovanje i odlično raspoložen izašao pred novinare ususret novom HNL dvoboju

Press soba NK Osijeka nije bila pretjerano puna pred utakmicu s Istrom 1961. Pokosile su dijelom viroze i novinarske kolege, a neke je nešto drugo zadržalo pa je Zoran Zekić na svoj način šaljivo konstatirao: Hvala vama koji ste došli, a posebno onima koji nisu, haha". Dobro je respoložen bio, a onda se morao uozbiljiti kada je kolega Drago Kerže upitao - plašite li se terena, 'oranice' na kojoj Istra igra?

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

"Je, težak je teren, ali ovdje je u subotu bio odličan pa smo opet radili tehničkih pogrešaka. Napravit ćemo sada analizu s igračima pa vidjeti gdje smo griješili i zašto smo stali kada dođemo na 20 metara od gola. No, pričao sam i s trenerom Dinama nakon njihove utakmice s Istrom, rekao mi je da je iznomno težak teren, ali ako odmah sada krenemo pričati o njemu, onda što imamo raditi, onda smo odmah gotovi", priznao je Zekić.

Kakvu Istru očekujete. Imaju sada trenera Tramezzanija koji je s igračima odradio već jedan trening.

"Nisam bio u Hrvatskoj kada je on bio u Hajduku, ali mislim da oni nisu pretjerano kroz godine mijenjali svoju filozofiju i teško da će ju sada puno mijenjati u ovoj utakmici. Možda kasnije... Mi se moramo prilagoditi prema onome što do sada znamo o Istri. Moramo misliti o sebi, moramo se usuditi riješiti situaciju kada dođemo pred gol. Današnji nogomet bez igre jedan na jedan nije ništa."

Kako vidite novog Slovaka u vašim redovima?

"Doživio sam ga onako kako smo i tražili. Target man. Visok je, ali nije loš s tom visinom ni s tehnikom. Mislim da će nam pomoći, a i on mora pomoći nama. Dosta se piše o toj igri s dva napadača, ali nije to toliko lako za posložiti.

Bralića nema, tko će igrati?

"Otvorena je pozicija, ali nema puno mogućnosti. Ili će biti Brlek ili će biti Stjopa, ali ono što bih ja htio najviše je da bude mali Vrbanac. S nama je mjesec dana i oduševljen sam, želim mu to ovim putem poručiti. Samo neka tako nastavi i nadam se da će mu to biti motivacija za dalje", zaključio je osječki strateg.



Tagovi

NK OsijekZoran Zekić

Ostale Vijesti