Davor Javorovic/Pixsell
Davor Javorovic/Pixsell

Zekić: "Preko tjedna možete kartati belu na treningu, ali u nedjelju želim da ste momčad"

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 20.10.23. | 11:42

Novi trener Osijeka najavio je derbi s Hajdukom koji se igra u nedjelju na Poljudu

Zoran Zekić debitirat će službeno na klupi Osijeka protiv Hajduka. Na Poljudu u nedjelju (18 sati) Zeka će povesti svoj Osijek u novu eru.

"Ja sam staromodan i emotivac, svečano sam se odjenuo za ovaj trenutak jer je ovo za mene prava svečanost", zaželio je novom treneru dobrodošlicu Dragutin Kerže, legendarni osječki novinar koji je zapravo prenio sukus razmišljanja u gradu na Dravi. Zeka je njihov čovjek u kojeg polažu puno nade...

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+) .

"Prethodna tri trenera nisam doživljavao kao trenere Osijeka. Pravo je zadovoljstvo vidjeti Zekića na čelu stručnog stožera. Subjektivan sam kad je Zeka u pitanju, ali dobrodošao u ime brojnih Osječana...", bila je jasna poruka Keržea a prije nego je Zoran Zekić uzeo riječ i prenio dio svojih zapažanja u uvodnim danima boravka na klupi Osijeka, kao i ono ćemo se nada i očekuje na Poljudu.

"Iskreno, meni je najbitnija ova utakmica s Hajdukom. Ne mogu ništa više reći jer smo imali malo vremena za neko uigravanje. U četvrtak smo se kompletirali. Neki osnovni cilj je igrati što bolje, napadački kada god je to moguće. Sjest ćemo i pričati koji su ciljevi, ali Osijeku treba vratiti identitet, da je više domaćih igrača. Vidjet ćemo kakav će biti proces, ali ne smije patiti rezultat", rekao je Zekić koji nije previše bavio se Hajdukom već je inzistirao da fokus bude na njegovoj momčadi.

"Ne bih želio da ovo bude bahato. Gosti smo u Splitu, nadam se da nećemo biti ljubazni gosti. Respekt Hajduku, ali moram se baviti svojom momčadi. Utakmica traje 90 minuta, želja mi je odgovoriti na njihov način igre i da imamo ideju kad imamo loptu. Nema filozofije, želim da Osijek bude momčad. Idemo ispravljati neke detalje. Isto sam zatekao u Albaniji, pa smo igrali Europu i bio sam ponosan kako su izgledali jučer u derbiju. Da uđemo u pozitivan tijek igre i razmišljanja. Da osjetimo radost navijača i pozitivnu energiju".

Upitan što je primijetio i prepoznao u ovih tjedan dan otkako je na klupi, Zekić se nasmijao:

"Volio bih naći tog stručnjaka. Možda Mourinho i Guardiola u sedam dana mogu prepoznati kompletnu situaciju, ali zajedno. Malo mi dečki moraju opustiti kočnicu, biti jači na lopti. Energija i komunikacija je bitna. Na tome smo puno radili jer to čini momčad i tako se dolazi do rezultata. Volio bih da uživamo svi skupa".

Što se tiče fizičke moći, Zekić smatra kako je Osijek u dobrom stanju. Malo je radio neke stvari da ih osvježi, ali i dodao kako se roster gradi kroz treninge i utakmice.

"Nisam do kraja dokučio sve igrače, ali posložili smo priču koju treba pokazati na Poljudu".

Plan igre za Poljud?

"Postoji jasan plan. Dugo sam trener da znam da moj jasan plan nije svima takav".

Potom se Zekić sjetio jedne priče iz Moldove dok je bio trener Šerifa.

"Pričao sam s gazdom koji mi je rekao da čuje kako se dobro trenira tijekom tjedna. Međutim, onda mi je rekao: "Možete kartati belu preko tjedna, ali želim da u nedjelju budete momčad".

Osvrnuo se i na ono što ga je dočekalo pri povratku.

"Možda je stadion došao u trenutku kada momčad nije spremna. Na stadionu sam većinu vremena, ali uhvatim se da gledam oko sebe - nije mi jasno da sam u Osijeku".

Spomenuo je i Ramona Miereza koji je ovih dana postao otac treće djevojčice, druge koja se rodila u Osijeku.

"Moja želja kao trenera Osijeka u prošlom mandatu je bila da ga dovedemo. Ne želim ga mijenjati. Treba mu bolja podrška. Ne treba se trošiti na neke stvari već biti tamo gdje je opasan. Trebaju igrači iskoristiti zone koje on otvara svojim kretanjem. Da ne trči toliko".

Klasično pitanje bilo je ono što Zekić očekuje na Poljudu?

"3-0 za nas i da imamo perfektnu igru. Naravno da bi nas to zadovoljilo. Nitko nas ne respektira, što nije nužno loše. Respekt se mora zaslužiti"



Tagovi

Zoran ZekićNK OsijekHNLHajduk

Ostale Vijesti