Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Zbog Petkovićeve ozljede Dinamo će vratiti napadača s posudbe!? Hoće li Modri žaliti za Beljom?

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 18.01.23. | 11:20

Ostvare li se crne slutnje i Petković bude morao dulje pauzirati, u Maksimiru planiraju vratiti Sandra Kulenovića iz Lokomotive. No, u Dinamu bi brzo mogli požaliti što im je promaknuo Osijekov centarfor

To doista nije bila dobra ideja, da ne upotrijebimo neki teži izraz. Igrati nebitnu utakmicu u takvim vremenskim uvjetima, potpuno besmisleno. Niti su treneri mogli vidjeti išta od svojih momčadi, niti su se igrači u generalk i(mislimo na Dinamo) mogli nakim potezom nametnuti i u fotofinišu izboriti mjesto u momčadi. Susret protiv Brava bila je promašena večer, a taj bi promašaj mogao biti i skupo plaćen. Naime, ozlijedio se Bruno Petković, u jednom 'običnom' duelu oko centra terena, uhvatio se za mišić, odmah sjeo na travu i tražio zamjenu. Šepajući je otišao u svlačionicu, kasnije jednako šepajući i do auta. Zabrinuto je bilo lice Ante Čačića, vjerojatno je i sam shvatio da mu ova utakmica nije trebala. Stalno je ponavljao da se nada kako će Petković biti dobro, kako pauza neće biti dulja.

"Bit će to dobro, jel da Bruno?", pitao je Čačić svog napadača kad je izlazio iz svlačionice.

Koliko je ozbiljna ozljeda Brune Petkovića trenutno, službeno, nije poznato, jer Dinamov napadač tek danas ili sutra treba obaviti preglede, kad oteklina na butnom mišiću malo splasne i tek će se tada znati čeka li ga dulja stanka. Međutim, već nakon utakmice mogle su se čuti crne slutnje, ako je u pitanju puknuće mišića, Petkovića ne bi bilo u kadru oko mjesec dana. I to bi onda bila jako loša vijest, pokaže li se točnom. Doduše, Dinamo baš za nešto više od mjesec dana igra prvi veliki, proljetni derbi protiv Hajduka (25.veljače), u tom bi slučaju Petkovićev povratak u Maksimiru tempirali za tu utakmicu. No, o tom potom, kad prođu pretrage i dođu nalazi, ali sama činjenica da u Maksimiru toliko bdiju nad Petkovićevim mišićem, potvrđuje ono što smo već više puta pisali; Dinamo je u napadu najtanji i tu mu trebaju pojačanja! Primjerice, kad je umjesto Petkovića u igru ušao Drmić, netko od prisutnih cinično je prokomentirao: 'eto, baš prava utakmica i podloga za njegova koljena, Drmić takve utakmice najviše voli.'

Nije zato neobično što smo odmah nakon utakmice čuli da u Maksimiru već razgovaraju hoće li s posudbe u Lokomotivi vratiti Sandra Kulenovića. Napadač, koji se u prvom mandatu u Dinamu nije proslavio, jesenas je u Lokomotivi zabio šest HNL golova (tri s bijele točke) i neko je vrijeme figurirao kao siguran povratnik u Maksimir na zimu. Priče su tijekom jeseni malo utihnule, a kako Čačić ne želi gomilati igrače u svlačionici, tako nije želio vraćati Kulenovića samo da popuni broj. Ali, sad kad se pokazalo koliko je Dinamo u napadu ranjiv, čak i da Petkovićeva ozljeda bude blaža i da ne izostane mjesec dana, jasno je da Modrima treba još jedan napadač. Jer samo jedan krivi korak, poput Petkovićeva protiv Brava, može kompromitirati sezonu. Osim Brune Čačić na tim pozicijama ima još Josipa Drmića i Mahira Emrelija, to nije dovoljno! I sad se Kulenović nameće kao logično rješenje.

Mogli bi u Dinamu tako vrlo brzo požaliti što nisu doveli Diona Drenu Belju. Iako ćete u maksimirskim kuloarima često čuti da je sam Beljo otišao u Augsburg za novcem, a nije gledao vlastiti razvoj, ostala je činjenica da Dinamo Osijeku nije ponudio dovoljno da bi ga klub iz Gradskog vrta pustio u Maksimir. Malo su u Dinamu i kalkulirali, možda i čekali da Belji propadne transfer u Njemačku pa da ga krajem prijelaznog roka dovedu za manji iznos, no, taj se plan izjalovio. Inače, Beljo i njegovi zastupnici dogovorili su već svoje uvjete s Dinamom, što govori da je igrač pristao doći, ali, ostala je barijera te odštete, koju je Augsburg u međuvremenu podigao, a Dinamo nije želio pratiti. Sad, u situaciji kad strepe kolika će biti Petkovićeva ozljeda i kako će ga zamijeniti ako ga dulje ne bude na terenu, tih nekoliko stotina tisuća eura više čini se uistinu malo svotom i lošom odlukom.

Dinamo je u prijelaznom roku izgubio Mislava Oršića, koji je jesenas zabio 13 golova u svim natjecanjima. Nije doveo Belju koji je zabio devet, a sad bi mogao na dosta dugačak period ostati i bez Brune Petkovića i njegovih 12 golova iz prvog dijela sezone. Ukupno, to su napadači, koji su najesen zabili 34 pogotka! Dinamo je u napadu, definitivno, tanak i lomljiv, Kulenović možda dođe, ali i on je vatrogasno rješenje. Zato nije nemoguće da Dinamo na kraju ipak zagrabi u 'kasicu prasicu' i dovede pojačanje. Samo, pitanje je hoće li u tom slučaju proći jefitnije nego s Beljom, koji je sad već mogao biti spremano rješenje.



Tagovi

GNK DinamoNK LokomotivaBruno PetkovićSandro KulenovićHNL

Ostale Vijesti