Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Zaustavi se Petre, pito bi te nešto: Bočkaj će danas po prvi put igrati protiv svojeg bivšeg kluba

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 27.02.22. | 09:24

150 utakmica kasnije, Petar s novim dresom igra protiv kluba kojem je dao najbolje godine svoje karijere.

Okruglih 150 susreta, 24 postignuta gola i 29 asistencija.

Naime tolika je ostavština Petra Bočkaja svom Osijeku, klubu u kojem je nastupao od ljeta 2017. godine kada je napustio Lokomotivu. Puno je uspomena ostavio u Gradskom vrtu. Krenuo je sjajno, odmah je postao miljenik navijača kada je u kasnoj fazi utakmice prepunim tribinama Gradskog vrta donio pobjedu i finalno prolaz protiv jakog PSV Eindhovena. Bila su to neka druga, davna vremena kada je Osijek trenirao Zoran Zekić a u redovima protivničkog PSV-a je tada primjerice trčao i Luuk De Jong.

Danas, nešto manje od pet godina kasnije, Bočkaj je igrač Dinama. Tamo je i uostalom i započeo svoju karijeru prije odlaska u redove niželigaškog Maksimira gdje se nametnuo u ponajboljeg pojedinca što mu je naposlijetku donijelo i transfer u zaprešićki Inter otkuda je i počeo njegov seniorski uspon.

Upravo zato će ovo biti posebna utakmica za Bočkaja koji po prvi put otkako je napustio klub, stiže u Gradski Vrt kao igrač izravnog konkurenta za osvajanje naslova. Zanimljivo, ukoliko Bočkaj danas zabije gol ili ostvari napadački učinak protiv Osijeka, to mu neće biti prvi put, dapače. Pero je kao igrač Lokomotive i Intera znao biti poprilično raspoložen protiv Osijeka,

Primjerice, davne 2016. godine je zatvorio sezonu s Interom svladavši Osijek s visokih 4:2. Bočkaj je bio jedan od najboljih pojedinaca na terenu, zabio je gol i upisao jednu asistenciju. Bila je to sezona dominacije Ilije Nestorovskog i kasnije će se pokazati Pere Bočkaja koji je vrlo brzo napredovao u veći klub. Nešto kasnije, kao čllan Lokomotive nije okusio pobjedu, ali je uspio asistirati. Bilo je to na samom početku sezone 2016./2017., Bočkaj je upisao asistenciju u 3:2 porazu svoje momčadi.

Danas, pet godina kasnije, Bočkaj igra protiv Osijeka uz jake emocije. Bez obzira na relativno grubi rastanak s Osijekom, Bočkaju neće biti svejedno. Navijači će ga dočekati uz zvižduke, premda su simpatizeri Osijeka nakon zimskog prijelaznog roka ostali oduševljeni alternativom. Nakon prodaje Bočkaja Dinamu, klub je doveo Kristijana Lovrića iz Gorice te Miju Caktaša koji se kratko okušao u Damacu nakon što je dobio otpusnicu na Poljudu.

Ipak, ako se sjetimo kako je izgledao transfer Pere Bočkaja na sam Badnjak, ne možemo se oteti dojmu da će Bočkaj u Osijeku ostati zapamćen kao Grinch koji je ukrao Božić.

Vidjet ćemo hoće li krasti i bodove. Pođe mu li to za rukom, navijači će mu to teško oprostiti.



Tagovi

Petar BočkajOsijekDinamo ZagrebHNL

Ostale Vijesti