Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Luku Vrbančića želi Istra, Rukavinu Gorica, Marin prema Olimpiji!? Bulat nije ni došao u Rovinj

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 09.01.24. | 15:20

U Maksimiru se spremaju i odlasci, a jedan od igrača iz prvih 11 ostao je u Zagrebu zbog bolesti

Što će biti s igračima, koje je Sergej Jakirović otpisao ili koji nisu u prvom planu u Maksimiru? Joaquin Sosa trebao bi nastaviti karijeru u kanadskom Montrealu, još se ne zna kamo će Bohdan Mihajličenko, a Josip Drmić i dalje je u Zagrebu i čeka što će biti s njegovim ugovorom. Hoće li ga raskinuti prije ljeta ili će čekati istek ugovora. Luka Menalo, pisali smo već, velika je želja Damira Krznara u Celju, no, nije lako dogovoriti gabarite posla, jer Menalo ima ugovor s Dinamom još dvije i pol godine. Ali, radi se na tome.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Antonio Marin, kojemu ugovor s Dinamom, kao i Drmiću, istječe na ljeto, kako doznajemo, mogao bi također u Sloveniju. Njega želi ljubljanska Olimpija, ali tu se još čeka, Marin ima i neke druge upite i ponude. U svakom slučaju, njegova je era u Dinamu završila. Gabriel Rukavina koji je s momčadi u Rovinju, dolaskom Hoxhe i potencijalno Brekala, dodatno bi pao u hijerarhiji i on će sigurno proljeće provesti u nekoj drugoj sredini. E sad, hoće li na posudbu, ili će Rukavina definitivno napustiti Maksimir, o tome se razgovara, moguće su obje opcije. Za njega je, pak, navodno zainteresirana Gorica.

Još jedan talentirani junior mogao bi ovog proljeća zakoračiti u prvoligaški nogomet. Naime, Luka Vrbančić nije ni otišao na pripreme s prvom momčadi, iako je jesenas već igrao za Modre, odmah su u Maksimiru procijenili da za njega neće biti dovoljno minuta, a on mora igrati! Prvo se pričalo da će u Lokomotivu, no na Kajzerici imaju dovoljno svojih mladih igrača i ne treba im Dinamov igrač, a zadnjih dana pojavila se opcija s odlaskom u Istru. Na Drosini bi željeli Vrbančića, ali Puljani ni dosad nisu bili skloni 'suhoj' posudbi, žele ipak od toga imati i neke koristi. Kao što su, primjerice, imali 10 posto transfera Diona Drene Belje, koji je bio tada na posudbi iz Osijeka. To je logičan zahtjev, zašto bi itko besplatno razvijao tuđeg igrača, a i za Dinamo to može biti vrlo prihvatljiva cijena. Naime, u tom slučaju i Istra bi imala interes da taj igrač skuplja minute i iskustvo, u protivnom, klub gdje je mladi igrač na posudbi ne mora tog igrača niti koristiti, zašto bi zauzimao mjesto nekom drugom?

Spomenimo i da s Dinamom u Rovinj nije doputovao jedan od igrača iz prvih 11, jedan od boljih prvotimaca iz prvog dijela sezone. Marko Bulat je zbog gripe ostao u Zagrebu, priključit će se u Rovinju kad ozdravi, valjda neće potrajati.



Tagovi

Luka VrbančićAntonio MarinMarko BulatGabriel Rukavina

Ostale Vijesti