Reuters/Lee Smith
Reuters/Lee Smith

Zanimljiv tjedan u plavom dijelu Manchestera: Foden želi biti najplaćeniji igrač kluba, De Bruyne polako pakira kofere?

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 12.03.24. | 20:33

Saudijci su navodno spremni za ponajboljeg veznjaka današnjice izdvojiti čak 120 milijuna eura!

Remi protiv Liverpoola na Anfieldu (1-1) u 28. kolu Premier lige nije nešto posebno zabrinuo navijače Građana. Više ih muči ozljeda prvog vratara Edersona koji će minimalno mjesec dana biti 'out', a u njegove bi rukavice sada trebao ući 31-godišnji Nijemac Stefan Ortega koji, iako je u klubu već godinu i pol dana, još uvijek nije stigao navijačima pokazati sve svoje vratarske kvalitete. Navijači Građana su usprkos svim nedaćama uvjereni da njihovi ljubimci mogu obraniti i naslov prvaka Engleske i Europe, ali nema nikakve sumnje da će za to postići morati igrati puno bolje nego ranije ove sezone.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

No, u Cityju nije baš 'bonaca'. Naime, posljednje informacije govore kako je Phil Foden, koji posljednje vrijeme vuče City, od klupskih čelnika zatražo novi ugovor, s tim da on sada očekuje da postane - najplaćeniji igrač kluba! Foden, doduše, nije došao s nikakvim ultimatumom na 'prvi kat', ipak mu važeći ugovor traje do lipnja 2027. godine pa tako nije u nekoj poziciji da može reći da će biti 'my way or highway', ali u svakom slučaju on smatra kako je zaslužio povećanje plaće. I to znatno povećanje.

Iako čelnicima Cityja ne bi bio nikakav problem namaknuti dodatnih stotinjak tisuća funti tjedno, za to možda neće biti potrebe. Zašto? Španjolci su se raspisali kako bi De Bruyne na kraju sezone mogao napustiti Etihad. Malo ih je na tu teoriju navukla 'svađa' s Pepom nakon što je trener Ctiyja izvadio iz igre svojeg najboljeg igrača u 70. minuti utakmice protiv Cityja, dok s druge strane navode da iz 'svojih izvora' imaju informaciju kako je jedan klub iz Saudijske Arabije (Al Nassr ili Al Ahli) spreman za Belgijca izdvojiti čak 120 milijuna eura.

Kad bi takva ponuda zaista došla na stol čelnika Cityja, teško da bi, usprkos svom silnom novcu kojeg imaju, mogli reći ne. De Bruyne će ove godine proslaviti 33. rođendan, s Cityjem je osvojio sve što se osvojiti moglo, a prilično je jasno da bi mu Saudijci u slučaju da pristane doći kod njih dati ugovor u rangu onih kakve imaju Neymar ili Cristiano Ronaldo.

U svakom slučaju, ovaj tjedan je u plavom dijelu Manchestera puno 'aktivniji' nego što se to očekivalo... (G)



Tagovi

Kevin De BruynePhil FodenManchester CityLiga prvaka

Ostale Vijesti