Reuters/Carl Recine
Reuters/Carl Recine

Klopp ‘rigao vatru’ nakon remija s Građanima: “Da nije bilo lopte, ubio bi igrača”, Guardiola: “Drago mi je što se De Bruyne naljutio”

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 10.03.24. | 21:13

Stigle su i prve reakcije nakon derbija sezone u Premier ligi u kojem pobjednika nije bilo.

Posljednji okršaj Jürgena Kloppa kao trenera Liverpoola i Pepa Guardiole kao trenera Man Cityja završio je – bez pobjednika. Liverpool je bio bliži pobjedi, u drugom poluvremenu su ‘masakrirali’ Građane, ali put do mreže Ortege nisu pronašli.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nakon utakmice Klopp je bio bijesan na Olivera zbog odluke da u sudačkoj nadoknadi ništa ne dosudi nakon, po njemu, čistog prekršaja Dokua.

“Ova situacija je na svim djelovima terena izgledala kao prekršaj. To je čisti prekršaj i čisti žuti karton. Istina, udario je loptu, ali može udariti loptu samo zašto što mu je noga bila u tom položaju. Da nije bilo lopte, ubio bi igrača”, rekao je Klopp nakon utakmice koji je kasnije istu stvar ‘prošao’ i s Michaelom Oliverom.

“Mislim da treba pričati o ovim stvarima.”

Klopp je u razgovoru za Sky Sports rigao vatru na svakoga pa tako ni oni nisu prošli ‘lišo’…

“Siguran sam da ćete naći ljude koji će reći kako ovo nije kazneni udarac. Zapravo, jeste li vi zaposlili Mikea Deana? Čestitam na tom angažmanu, on će sigurno pronaći neki razlog. Ovo je jedanaesterac za sve ljude iz nogometa na svijetu. Ako mislite da nije, onda niste iz svijeta nogometa”, rekao je njemački strateg.

S druge strane, Guardiola nije bio toliko ljut kao Klopp. Što je, uostalom, i razumljivo. City se provukao do boda i to nitko ne može osporiti.

"Ova utakmica opisuje oba kluba u prethodnih nekoliko godina. Liverpool je bio bolji? Na tom stadionu moraš se nekad braniti, a nekad moraš igrati, igrati i igrati. Poklonili smo im kazneni udarac, a na ovom stadionu nakon toga uvijek stiže tsunami prema svakom tko ima loptu.”

Kod Guardiole se vidi kako izrazito cijeni Liverpool iako su njegovi rivali.

"Pokazali smo zašto smo veliki rivali. Znamo kako je teško igrati na Anfieldu, a za njih vrijedi ista stvar kad dođu kod nas na Etihad. Volio bih da smo pobijedili, ali oni su još jednom pokazali kakvu kvalitetu imaju. Ima još 10 utakmica do kraja, dosta toga se može dogoditi", rekao je Guardiola, da bi se za kraj osvrnuo na ‘obračun’ s De Bruyneom koji nije najbolje prihvatio zamjenu u 70.minuti.

“Svidjela mi se ta reakcija. Sad je sretan. Drago mi je što se naljutio", rekao je Guardiola pa dodao:

“Kažem, dobro je što je tako reagirao. Imat će priliku u narednoj utakmici pokazati jesam li pogriješio.”



Tagovi

Jurgen KloppPep GuardiolaManchester CityLiverpoolPremier liga

Ostale Vijesti