Ivana Ivanović/PIXSELL
Ivana Ivanović/PIXSELL

Za Karoglanov Hajduk je Lokomotiva utakmica sezone, a Čabraja ima svoje rezone (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 16.03.24. | 08:01

Igra se na Poljudu s početkom u 17.10 sati

Hajduk ove subote na Poljudu koji bi mogao biti dobro popunjen dočekuje Lokomotivu s početkom u 17.10 sati (MAXSport1).

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Susret je to koji Bijeli moraju dobiti koliko god zahtjevan bio suparnik, jer budući da prije njih igraju Slaven Belupo - Rijeka, a lider ne dobije, nudi se šansa Hajduku da zasjedne na prvo mjesto što bi bilo sjajno prije reprezentativne stanke i skorog Derbija s Dinamom također na Poljudu s kojima četiri dana igraju i u polufinalu Kupa na istom mjestu

Imaju Bijeli određenih probleme s kadrom, Josip Brekalo je po znakom pitanja hoće li uopće igrati, Zvonimir Šarlija još nije na sto posto, nema Filipa Uremovića te oporavljenika MIhaela Žapera, Darija Melnjaka i Ivana Perišića.

Unatoč tome pobjeda se nameće kao imperativ, jer Hajduk je lakoćom dobio u Velikoj Gorici u prošlom kolu, no s Lokomotivom je uvijek igrao tijesne utakmice. Potvrdio je to u najavi i strateg Splićana Mislav Karoglan.

"Oni imaju tranziciju, drugačiji su, imaju stvari koje nama ne leže. Uvijek je priprema za njih slična. Možemo biti spremni da apsolviramo utakmicu na najbolji način. okomotiva dobru školu i profilaciju. Nisu toliko mladi, imaju iskusnih igrača, spoj s mladima. Imaju intenzitet, neke stvari rade najbolje u ligi", pohvalio je Karoglan suparnika.

Želi ponoviti igru s posljednjeg susreta kada je brzo došao do golova koji su usmjerili utakmicu u mirne vode.

"Uvijek je lakše igrati kad daš prvi i drugi. Uvijek je fokus na igru, moraš biti pravi. Protiv Lokomotive ne smije biti odsutnosti. Igrači na daljnjoj strani moraju čitati igru. Ne smije nam se dogoditi da primimo gol kao u Varaždinu. U nogometu treba razmišljati, golovi padaju nakon grešaka", dodao je Karoglan koji je dvoboj s Lokomtivom nazvao još utakmicom sezone.

Lokomotiva će biti oslabljena neigranjem Vladana Bubanje koji ima kartone, dok Fabijan Krivak ne može zbog ozljede. Unatoč tome, trener Lokosa Silvijo Čabraja je optimističan, smatra da mogu nešto napraviti na Poljudu jer su u dobrom momentu, a nemojmo zaboraviti da su na Maksimiru iznenadili Dinamo na početku proljetnog dijela kada je tri pogotka zabio Duje Čop, nekadašnji član Modrih koji je odrastao u splitskom klubu iz kojega je krenuo u svijet.

"Odigrali smo dosad dvije utakmice s Hajdukom, jednom smo remizirali, u Kranjčevićevoj je bilo 1-1, dok smo na Poljudu minimalno izgubili 0-1, ali bili su to do samoga kraja neizvjesni okršaji. Nadam se da ćemo i u subotu na Poljudu odigrati dobru utakmicu, ova momčad to svakako može i želimo se s bodovima vratiti u Zagreb", poručio je Čabraja.

Utakmica Hajduk - Lokomotiva igra se s početkom u 17.10 sati (MAXSport1). Sudac je Igor Pajač (Sveti Ivan Zelina), pomoćnici Marjan Tomas (Vladislavci) i Jerko Crnčić (Vrbovec), četvrti Antonio Melnjak (Rijeka). VAR sudac je Patrik Kolarić (Čakovec), a AVAR Ivan Mihalj (Velika Gorica).

OČEKIVANE POSTAVE

Hajduk (4-3-3):


Lokomotiva (4-2-3-1):



Tagovi

HajdukNK LokomotivaMislav KaroglanSilvijo ČabrajaHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti