Xavi odustaje, Barca ima novog favorita za Valverdeovog nasljednika

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 13.01.20. | 09:14

Situacija oko novog šefa stručnog stožera katalonskog diva se zakomplicirala.

Barcelona je donijela odluku. Na njenoj klupi za Ernestea Valverdea budućnosti nema. Konačna je to odluka koju je neuspjeh u Španjolskom superkupu samo katalizirao.

I dok se zadnjih dana uglavnom samo iščekuje konačna potvrda da će trenersku poziciju giganta preuzeti njegova klupska legenda, Xavi Hernandez, čini se da je ipak došlo do obrata po tom pitanju.

Kako donosi katalonski portal RAC 1, nekadašnja sila od igrača na sredini terena smatra kako još nije došlo vrijeme da preuzme kormilo svog bivšeg kluba. Kako je dao do znanja, draža mu je ista opcija ali tek naredne sezone.

Shodno tome, novo ime, odnedavno na tržištu, iskočilo je kao prvi kandidat za prvog stratega kluba s Nou Kampa. Riječ je o Mauriciju Pochettinu, koji je u studenom završio svoj mandat u Tottenhamu, te je njegovo mjesto zauzeo još jedno, do tog trenutka nezaposleno veliko ime, Jose Mourinho.

 

 

Prvo čega se javnost dotakla povodom ovih glasina su Argentinčeve riječi iz siječnja 2018.:

„Nikada neću sjesti na klupu Barcelona ili Arsenala jer sam se previše identificirao s Espanyolom i Tottenhamom. Niti bih ikad sjeo na klupu Rosario Centrala, jer sam odrastao s Newell's Old Boysima.“

S tim da je dodao da bi radije radio na farmi u Argentini nego u tim klubovima. No kako to u sportu često biva, nikad ne reci nikad.

Prije nekoliko dana je sportski direktor Al-Sadda, kojeg trenira Xavi, igrač koji je s Barcom osvojio nevjerojatnih 25 trofeja u 17 godina, rekao:

„Xavi je u pregovorima s Barecelonom. Kakva god njegova odluka bila, želimo mu svu sreću.“

Ipak, veliki Španjolac je donio odluku da stane na loptu i ne zalijeće se ''grlom u jagode''. U međuvremenu, Valverde se ''pravi Englez'' i nema namjeru sâm odstupiti s trenerske pozicije, na kojoj još od 2017.

 

(foto: Reuters)


Tagovi

BarcelonaErnesto ValverdeMauricio PochettinoJose MourinhoXavi Hernandez

Ostale Vijesti