Vukas: Nisu nas iznenadili, ali jednostavno su bili bolji

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 13.09.20. | 00:30

Igrači Dinama odbili doći u studio Hajduk Digitala pa dali izjave za klupski Youtube kanal.

Dinamo je slavio na Poljudu u 4. kolu Prve HHL protiv Hajduka rezultatom 1:2. Najljepši trenutak utakmice djelo je Mislava Oršića, koji je u 51. minuti zabio eurogol za povećanje vodstva 0:2.

Od ove sezone nakon utakmice praksa igrača i trenera obje momčadi je dati izjave u studiju Hajduk Digitala, no ovoga puta gostujuća momčad je to odbila, što je potvrdila voditeljica Mirta Šurjak.

„Započeli smo dobro utakmicu. Prvih pola sata je bilo solidno. Kod gola su nas izigrali, iako smo trebali napraviti ranije prekršaj. Mislim da nismo bili koncentrirani u zadnjoj trećini. Pokušali smo svim snagama okrenuti. Bez obzira što nismo zabili u prvom dijelu, trebali smo sačuvati nulu do poluvremena. Ne možemo tako lako primiti gol“, izjavio je strijelac jedinog gola za Hajduk Stanko Jurić.

Nakon Jurića pred kamere je izašao trener domaćina Hari Vukas

"Ako išta može biti pozitivno iz ove utakmice, onda je to početak utakmice. U najmanju ruku smo bili ravnopravni, ali nismo iskoristili prilike. Na kraju prvog dijela su nas izigrali, oni imaju kvalitetu i iskoristili su naše greške. Na početku drugog dijela su iskoristili naše greške i da nije bilo Posavca utakmica bi bila gotova još ranije. Dinamo je stvorio dovoljno situacija da mirno privede utakmicu kraju, ali nije uspio. Mi smo zabili gol, pokušali smo kroz prekide doći do izjednačenja, ali nismo uspjeli", započeo je Vukas.

"Presudila je kvaliteta Dinama koja je ogromna za hrvatske prilike. Odlučili su se za Kastratija i Oršića, tražili su prostor. Nisu nas iznenadili, ali jednostavno su bili bolji."

Trener Hajduka se osvrnuo i na predstojeću europsku utakmicu.

"Rekao sam momcima nakon utakmice u svlačionici da ovaj poraz moramo što prije zaboraviti i krenuti u pripremu za novu utakmicu u Skopju. Čeka nas klasična priprema, već imamo sve o Renovi, znamo sve o njima i spremni smo", zaključio je Vukas.

Trener Dinama, kao i igrači Kastrati i Jakić izjavu su dali za klupski Youtube kanal na travnjaku Poljuda.

"Čestitke momčadi na zasluženoj pobjedi. Nismo htjeli juriti jer se nismo specijalno pripremali za ovu utakmicu budući da nam je 15 igrača bilo s reprezentacijama. Zahtjevi su bili da kontroliramo igru, budemo agresivni, da ne dozvolimo Hajduku da se razmaše. Uhvatili smo ritam i stvorili mnoštvo prilika. Žao mi je da pobjeda nije bila i puno uvjerljivija. To je jedini dio igre koji mogu zamjeriti igračima, nisu pokazali solidarnost u situacijama kad im je suigrač bio u boljoj poziciji za postizanje pogotka. Treba ih razumjeti, derbi, dobre situacije, žele zabiti gol... Na kraju su bitna samo tri boda", izjavio je Mamić.

"U Splitu se nikad ne smije kalkulirati. Hajduk ima dobru momčad, igra dobar nogomet i možda je u prva tri kola bio u boljoj formi od nas. Nismo kalkulirali na Poljudu jer se stignemo odmoriti za Budimpeštu. Imamo četiri dana.", zaključio je strateg Modrih.

"Jako sam zadovoljan zbog gola, ali sam još više zadovoljan što smo pobijedili. Bila nam je ovo jako važna utakmica i sada imamo još više motivacije za utakmicu protiv Ferencvaroša u srijedu. Želimo i tamo upisati pobjedu", izjavio je Kastrati.

"Jako sam zadovoljan što je moja prva prvenstvena utakmica obilježena pobjedom nad Hajdukom. Sretan sam svojom igrom danas i dobrom prilagodbom na momčad. Najvažnije je da smo ostvarili tri važna boda, ali ova pobjeda ništa ne znači ako to isto ne učinimo protiv Ferencvaroša", izjavio je debitant Kristijan Jakić.

Iz udobnosti svog doma možete bez problema koristiti širok spektar GERMANIJINE online ponude na najbrži, najjednostavniji način, što je ovih dana vrlo bitno. Za razliku od klađenja na uplatno-isplatnom mjestu, gdje morate obaviti mnogo više koraka kako biste se okladili, preko internetske stranice ili aplikacije germaniasport.hr samo u ŠEST koraka obavit ćete sve što je potrebno kako bi igra započela. Detaljne upute pogledajte OVDJE!

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Milan Sabic/PIXSELL)

 


Tagovi

Stanko Jurić

Ostale Vijesti