Marko Lukunic/Pixsell
Marko Lukunic/Pixsell

“Zagrebačka zvona zvone… Tanka je linija između pukovnika i pokojnika”

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 05.05.24. | 22:00

Nakon prvog poluvremena, Dinamo je izgledao potpuno izgubljen u 'zmajevu gnijezdu'. Međutim, kada imaš iskustvo ovakvih utakmica i genijalnog Brunu Petkovića - onda imaš i titulu

Dinamo je svladao i posljednju prepreku na putu prema tituli! Opasno su visili, odigrali poluvrijeme za zaborav, ali na koncu su napustili to 'zmajevo gnijezdo' uzdignutih ruku i s pjesmom navijača:

“Zagrebačka zvona zvone…”

Dinamo sada ima sve u svojim rukama. Doduše, imao je i prije ove utakmice u kojoj je opasno visio. Do kraja jedne od najzanimljivijih sezona u povijesti HNL-a ostalo je još tri kola. Devet bodova je još na stolu i Dinamo bi već sljedećeg vikenda mogao osigurati novi naslov prvaka.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Za takav scenarij treba im poraz ili remi Rijeke u Varaždinu, odnosno trijumf nad Osijekom u Maksimiru sljedeće subote… To bi značilo da dva kola prije kraja Dinamo ima sedam bodova fore i matematiku na svojoj strani. Dakako i novu 'kantu' u vitrinama. Kantu do koje su prošli križni put u ovoj sezoni što je čini vrjednijom i posebnijom.

“Bolje se roditi bez one stvari nego bez sreće”, zasigurno je pomislio Željko Sopić na poluvremenu derbija na koji je Rijeka otišla sa 15 udaraca na gol Dinama, naspram 'nule' na drugoj strani.

Rijetko tko je tako limitirao Dinamo kao što je to učinila Rijeka u prvom poluvremenu derbija na Rujevici! Potpuno su zakočili vezni red koji se nikako nije mogao nametnuti, posljedično i otupili napad u koji je Sergej Jakirović poslao tandem Petković - Kulenović. Domaćin je bio konkretniji, bolji i gladniji. Mišića a pogotovo Sučića nije bilo niti na mapi.

Uostalom, tek zahvaljujući nepreciznosti riječkih vedeta, na odmor se otišlo su nulom na semaforu što sugerira da domaćini nisu namjestili nišanske sprave.

Djelovalo je kako je Dinamo došao po tu “nulu” a tako je započeo derbi. Šampionskog garda nije bilo niti u tragovima. Tako se jednostavno ne igra u najvažnijoj utakmici sezone. Kazna je uslijedila početkom nastavka. Doduše, Rijeka je dobila penal kakav joj niti Sopić ne bi svirao a Pjaca majstorski zabio! Tko će kome, ako ne svoj svome! No, nije slavio. Odlike velikih igrača i još većih ljudi!

No, Dinamo je imao nešto što Rijeka nema. Iskustvo igranja ovakvih utakmica i iskustvo dvoboja velikog značaja u kojem ne gube glavu. U nastavku je Jakirović vratio sustav, napravio neke rošade i dobio derbi.

Ima Dinamo i Brunu Petkovića. Golgetera koji je (pre)često osporavan od svih, ponajviše od onog vlastitog - modrog puka. Tanka je linija između pukovnika i pokojnika. No, Petko je igrač koji čini prevagu. Klasa koja je genijalnim potezom sasvim izvjesno donijela Dinamu naslov prvaka! Četiri boda fore, tri kola prije kraja - to se ipak ne prepušta.

I još jedna, naizgled mala, ali jako bitna činjenica. Tri su derbija Dinamu ovog proljeća sudili strani suci i tri puta je Dinamo napustio travnjak kao pobjednik! Neke stvari ipak pripadaju mitologijama…



Tagovi

GNK DinamoHNK RijekaHrvatska nogometna ligaSergej JakirovićŽeljko SopićBruno PetkovićSuci

Ostale Vijesti