MNK Futsal Dinamo
MNK Futsal Dinamo

Vrgorac zaustavio lidera, bez pobjednika u derbiju, Dinamo uvjerljiv u Osijeku

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 27.01.24. | 21:35

Odigrane su četiri utakmice 13. kola HMNL-a.

Nakon što su u jučerašnjoj utakmici, odigranoj uz televizijski prijenos, Uspinjača Gimka i Crnica osvojili svatko po bod (2-2), danas su odigrane tri utakmice 13. kola HMNL-a, koje će se zaključiti sutrašnjim susretom između Squarea i Torcide u Dubrovniku.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Najveće iznenađenje dogodilo se u Vrgorcu u kojem je pretposljednja momčad lige svladala lidera Futsal Pulu s 4-3. Nakon rezultata 1-1 u prvom dijelu (Bošković 5'/ Bilić 11'), Vrgorac je sjajnom igrom u nastavku utakmice stigao do prednosti od 4-1 golovima Kozarića (25.), Gašpara (26.) i Grbavca (36.). No, Futsal Pula nije se predala, Manolo Bilić u 37. pogađa za 4-2, a konačni rezultat postavio je Blázquez u 39. No, unatoč pritisku Pula nije uspjela stići do boda.

Derbi kola odigran je u Makarskoj u kojoj su Novo Vrijeme i Olmissum odigrali bez pobjednika (2-2). Omišani su pogađali dva puta na počecima poluvremena, Josip Juretić u 4. i Duje Kustura u 22. Prvo vodstvo gostiju anulirao je Lima u 9., a konačni rezultat postavio je mladi David Barbarić u 34. u igri s igračem više u polju zbog isključenja Juretića. Isključenje je potom dobio i strijelac Barbarić, ali Omišani nisu uspjeli iskoristiti igrača više u polju. Dojam je kako je remi na kraju najpošteniji ishod.

Nakon što je u Zagrebu s 4-1 svladao Square, Futsal Dinamo upisao je drugu uvjerljivu pobjedu u nizu, ovaj put na gostovanju kod Osijeka. Večeras su briljirali Dinamovi pivoti, posebno Neven Zonjić koji je zabio hattrick. Prvi gol Dinama djelo je Luke Perića, a posljednji vratara Ante Piplice koji je zabio u praznu mrežu, u trenucima kada su gosti igrali s golmanom-igračem. Jedini pogodak za Osijek, u 12. minuti utakmice, pri rezultatu 1-0 za Dinamo zabio je Andrej Pandurević.

Futsal Pula je ovim porazom ostala vodeća na ljestvici, ali joj se Dinamo novom pobjedom približio na bod zaostatka. Novo Vrijeme ima tri manje od lidera, a Olmissum četiri kao i Square koji sutra dočekuje šestu Torcidu. Vrgorac je važnom pobjedom skočio na osmo mjesto s 11 bodova koliko ima i Osijek, odnosno četiri više od posljednje Uspinjače Gimke.

Nakon sutrašnje utakmice slijedi reprezentativna pauza, budući da reprezentacija igra dvije prijateljske utakmice protiv Slovenije u sklopu priprema za dodatne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo koje u travnju igramo protiv Poljske. (N.R.)



Tagovi

FutsalfutsalFutsal DinamoMNK Futsal DinamoMNK OsijekMNK OlmissumOlmissumNovo Vrijeme ApfelMNK VrgoracFutsal Pulafutsal prvenstvo HrvatskePrva HMNL

Ostale Vijesti