Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Villarreal je zapeo, želi Livakovića! Dinamo je spreman na dogovor sa Španjolcima, sve ovisi o njemu

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 31.05.23. | 08:40

Dinamov kapetan i reprezentativna 'jedinica' nikad nije bio blizu dogovora s Fenerbaheceom. Ali, Villarreal je puno realnija opcija

Dominik Livaković u Villarrealu? Za razliku od nekih drugih priča i najava odlaska Dinamova vratara, ta informacija ima pravu podlogu! Recimo, danima su turski mediji 'bombardirali' ekskluzivama kako je Livaković već sve dogovorio s Fenerbahceom i da je ostao još samo dogovor klubova o transferu, donosili su čak i izjave predsjednika Fenera Alija Koca kako je s Livakovićem sve dogovoreno. No, čitavo to vrijeme stizali su s druge strane signali da od toga nema ništa, da je to obično medijsko pumpanje i da Livakoviću Fenerbahce sigurno nije prvi izbor. Pogotovo ne krajem svibnja, možda bi mu bio na kraju prijelaznog roka. Uostalom, i sam Livaković je nakon utakmice s Goricom, pomalo i ljutito, poručio kako su to sve obična naklapanja.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Još sam tu. Nisam se dogovorio ni s jednim klubom, pogotovo ovo što se piše, ništa", kazao je Livaković, jasno aludirajući na priču o odlasku u Istanbul. No, zato je priča o odlasku u Villarreal na puno jačim temeljima. Već neki dan, baš prije utakmice Dinama i Gorice, čuli smo u Maksimiru da Španjolci zovu i pojačavaju interes i da je Livakovićev transfer u Villareal vrlo izgledan. Onda je Marca donijela informaciju da je 'Žuta podmornica' ponudila sedam milijuna eura, a Dinamo taj novac odbio, jer Modri ustraju na tih 10 milijuna koliko piše u ugovornoj klauzuli. Ipak, Nicolo Schira, jedan od 'stručnjaka za transfere' u srijedu je otkrio da je Villarreal podebljao tu ponudu, da je u Maksimir stigla ponuda od osam milijuna eura.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Nismo, zasad, još dobili potvrdu da je Villarreal uistinu ponudio tu svotu, ali imamo informacije s više strana da u Maksimiru imaju kontakte s Villarrealom, da su Španjolci uistinu zapeli za Livakovića i da je Dinamo spreman na dogovor. Naravno, razgovor s Dinamom najavio je i Dominik Livaković, treba vidjeti što on želi i je li Villarreal prihvatljiva opcija hrvatskom reprezentativcu, ali, kako čujemo, španjolski je klub sigurno primamljivija destinacija nego Fenerbahce. Ipak je to Primera, Villarreal će u Europsku ligu, Livaković bi branio na visokoj razini i između Villarreala i Fenerbahcea, iako smo već naglasili da je odlazak u Istanbul više plod fantazije Turaka, izbor je, zapravo, vrlo lagan. Livaković dosad nije inzistirao na transferu, nije postavljao ultimatume, rekao je i ovom prilikom da je sad fokusiran na Ligu nacija pa tek onda na rješavanje svoje budućnosti, ali u Dinamu će sigurno poslušati njegove želje i izaći mu ususret. Bude li sam Livaković izrazio želju za odlaskom u Španjolsku, jer takva prilika ne dočeka se često, Modri će krenuti u zaključenje posla s Villarrealom. Ako su Španjolci ponudili osam milijuna eura, a Dinamo traži tih 10, razlika nije velika i dogovor nije daleko. Sve, zapravo, najviše ovisi o Livakoviću, Modri su spremni na dogovor.

Inače, saznali smo i da u Maksimiru ne planiraju tražiti zamjenu za Livakovića, ako on ovog ljeta napusti svlačionicu. Vjeruju u Dinamu da imaju dovoljno golmanskih rješenja u svom sustavu, tu su Nevistić i Zagorac, treći vratar mogao bi biti netko od mlađih snaga, iako je uvijek aktualan i povratak Nikole Čavline. No, njega se ne isplati vraćati, ako bi sjedio na klupi. Idealno bi, jasno, bilo kad bi Livaković ostao do kraja europskih kvalifikacija, a i zbog toga bi Villarreal mogao biti idealna opcija. Španjolskom klubu sezona počinje kasnije, direktno je u skupini Europske lige pa ne igra kvalifikacije, u Villarrealu bi mogli pričekati da Livaković obavi do kraja posao u Dinamu i onda se priključi momčadi krajem kolovoza. Doista, transfer Livakovića u Villarreal u ovom trenu djeluje kao vrlo izgledna opcija.



Tagovi

Dominik LivakovićGNK DinamoVillarrealFenerbahçe

Ostale Vijesti