Danilo Vigo/LiveMedia / ipa-agen/IPA
Danilo Vigo/LiveMedia / ipa-agen/IPA

VIDEO/FOTO Kapetan Badelj zabio za pobjedu Genoe i osigurao povratak u Serie A!

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 06.05.23. | 16:18

Najbolji u redovima Ascolija bio je bivši stoper Hajduka i Rijeke, ali njegova dobra partija nije osigurala gostima ni bod.

Samo jedno ljeto plesali su nogometaši Genoe Serijom B. Momčad za koju igraju Milan Badelj, Marko Pajač i Adrian Šemper pred prepunim Luigi Ferrarisom svladala je Ascoli rezultatom 2-1 čime su dva kola prije kraja prvenstva osigurali drugo mjesto, odnosno direktnu promociju u Serie A!

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Domaćina je u vodstvo doveo Bani u 16.minuti, da bi onda za 2-0 u 63.minuti zabio Milan Badelj. Nekadašnjem hrvatskom reprezentativcu i kapetanu Genoe ovo je bio drugi pogodak ove sezone i sasvim sigurno jedan od dražih u posljednjih nekoliko godina. Iskusni veznjak, koji s 34 godine i dalje radi razliku na terenu, ove je sezone uz Codu i Gudmundsona bio najbolji igrač Genoe te će trener Andrea Gilardino sasvim sigurno Upravi ‘narediti’ da što je prije moguće dogovore nastavak suradnje s Badeljom kojem ugovorna obveza ističe na kraju sezone.

Sve golove s utakmice pogledajte OVDJE (Arenasport)

Adrian Šemper pobjedu Genoe odgledao je s klupe, Marko Pajač nije konkurirao za sastav zbog ozljede, a valja naglasiti kako je u redovima Ascolija najbolji bio nekadašnji stoper Hajduka i Rijeke, Lorenco Šimić.

Genoa je devet puta osvajala naslov prvaka Italije, dosad je 10 Hrvata igralo za klub, s tim da je najveći trag ostavio današnji trener Torina Ivan Jurić koji je potom i u tri različita navrata radio kao trener Genoe.

Spoemnimo kako je promociju u Serie A još ranije osigurao Frosinone koji će sezonu okončati na vodećem mjestu Serie B, a jedan od zaslužnijih za taj uspjeh je svakako i Karlo Lulić.



Tagovi

Milan BadeljAdrian ŠemperMarko PajačGenoaSerie BSerie A

Ostale Vijesti