IPA / Pixsell
IPA / Pixsell

Frosinone se vraća u Serie A, a veliki obol tome dalo je dijete Osijeka i nekadašnji adut Slaven Belupa

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 02.05.23. | 13:30

Ima ugovor za sljedeću sezonu i za očekviati je da debitira u talijanskoj eliti.

Tri su kola do kraja Serie B, a dobili smo i prvi klub koji je osigurao povratan u najviši razred talijanskog klupskog nogometa. Frosinone je na domaćem terenu pobijedio Reginnu s 3-1 i došao do 71 osvojenog boda. S obzirom na to da samo prve dvije momčadi osiguravaju izravan plasman u Serie A, a da trećeplasirani Bari kaska 10 bodova, Frosinone je i matematički osigurao plasman u elitu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Hrvatskoj publici ovaj je podatak zanimljiv iz razloga što je značajan obol sjajnom rezultatu Frosinonea dao Karlo Lulić, nekadašnji veliki talent osječke škole, koji je 2014. sa svega 18 godina Gradski vrt zamijenio za Luigi Ferraris, dom Sampdorije. Nažalost, tamo se nije naigrao i uslijedile su posudbe u Bohemians i Osijek, a potom i prelazak u Rudeš, koji je tada igrao u HNL-u. Sjajna sezona u elitnom društvu hrvatskog nogometa, Lulića je vratila na nogometnu kartu i osigurala mu novi transfer u inozemstvo. Za 220 tisuća eura kupio ga je belgijski Beveren, ali ni tamo nije pronašao dugoročnu sreću. Slijedi nova uspješna hrvatska epizoda, ovaj puta u Slaven Belupu za koji je odigrao 69 utakmica u HNL-u, zabio tri gola i podijelio 10 asistencija.

To mu je donijelo i treći transfer iz Hrvatske u inozemstvo, kada je u ljeto 2021. potpisao za Frosinone. Dvogodišnje građenje momčadi isplatilo im se plasmanom u Serie A ove sezone, u kojoj je Lulić odigrao 20 utakmica i tri puta asistirao za gol. Nažalost, sredinom veljače doživio je tešku ozljedu koljena, koja će ga do početka nove sezone izbaciti s terena, no s obzirom na to kako ima ugovor s Frosinoneom do ljeta 2024. godine, za očekivati je da će sljedeće sezone ponovno biti dio momčadi koja nastupa u Serie A, a ovaj puta ima daleko više izgleda da i debitira u talijanskoj eliti.

Frosinone je dosad odigrao samo dvije sezone u društvu najboljih, prva je bila 2015/16. nakon koje je uslijedio ekspresni povratak u drugu ligu, a druga 2018/19. koja je također bila neuspješna.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Karlo LulićSerie BFrosinone

Ostale Vijesti