Sun Fanyue/XINHUA
Sun Fanyue/XINHUA

VIDEO Profesorovi učenici razbili Singapur, kineski rekorder drugu utakmicu zaredom zabio dva pogotka

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 26.03.24. | 16:00

Lei Wu je blistao u 4-1 pobjedi

U svojoj drugoj utakmici na klupi Kine, Branko Ivanković došao je do svoje prve pobjede. U azijskim kvalifikacijama za SP 2026, Kina je na domaćem terenu svladala Singapur s 4-1, a ponovno je najbolji u redovima Kineza bio 32-godišnji napadač Lei Wu koji je drugu utakmicu zaredom u dresu reprezentacije postigao dva pogotka.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Profesor Ivanković na klupi Kine debitirao je prošlog četvrtka. Njegova Kina je tada odigrala 2-2 sa Singapurom u gostima, s tim da su nakon prvog dijela imali čak dva pogotka prednosti. No, Singapurci su se u drugom dijelu uspjeli vratiti te pogocima u 53. i 81. minuti doći do remija. Ovog utorka nakon prvog dijela bilo je 1-1 na semaforu, da bi onda u 65. Kineze u vodstvo doveo Fernandinho (pogodak pogledajte OVDJE) koji je bio precizan s bijele točke. I nakon tog pogotka je domaćin nastavio napadati, ali onda je središnji veznjak Kine, Li Yuanyi, u 79.minuti dobio izravni crveni karton što je prilično ohrabrilo goste.

Singapur se potpuno otvorio u posljednjih 10-ak minuta, ali samo da nisu došli do poravnanja, već su u samoj završnici primili još dva pogotka. Prvo je drugi put na utakmici bio precizan ranije spomenuti Wu (85., pogodak pogledajte OVDJE), da bi onda u 90.minuti, na dodavanje Wua, Wei Shihao (pogodak pogledajte OVDJE) postavio konačnih 4-1.

Podsjetimo, Lei Wu jedna je od najvećih nogometnih ikona u Kini, a on i danas drži rekorde kao najmlađi debitant u povijesti Prve kineske nogometne lige budući da je prve minute upisao s 14 godina i 287 dana te kao najmlađi strijelac u povijesti istog natjecanja (16 godina i 289 dana). Za reprezentaciju svoje zemlje postigao je 37 pogodaka u 98 nastupa čime

Kina se s ovom pobjedom učvrstila na drugom mjestu skupine C, dok je vodeća Južna Koreja koja je dosad skupila tri boda više od Kine te su jedina neporažena momčad u skupini.

Za Kineze će ključna biti sljedeća utakmica koja je na rasporedu 6. lipnja kad im u goste stiže trećeplasirana momčad skupine, Tajland. U slučaju pobjede, Profesorovi učenici izborili bi treću, posljednju fazu kvalifikacija za SP, a utakmica u posljednjem kolu, protiv Južne Koreje u gostima, ne bi imala rezultatski imperativ. Inače, spomenimo kako je Južna Koreja u drugoj utakmici u skupini C slavila protiv Tajlanda u gostima s uvjerljivih 3-0, a strijelci su bili Sung (19.), Son (54.) i Park (82.).

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

kineska nogometna reprezentacijaKinaBranko Ivankovićazijski nogometKvalifikacije za Svjetsko prvenstvo

Ostale Vijesti