Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

VIDEO Ovaj put ušla su oba - odličan golgeterski vikend za braću Baturina

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 30.10.23. | 10:48

Oba brata Baturine golove su zabila slabijom, lijevom nogom.

Martin Baturina bio je najbolji igrač Dinama i jedan od kreatora velikog preokreta protiv Lokomotive u sudačkoj nadoknadi utakmice u Maksimiru. Dinamo je do 94. minute gubio 0-1. Mladi reprezentativac potom je konkretizirao svoju odličnu igru sjajnim udarcem lijevicom u same rašlje gola Nikole Čavline. Time je pokrenuo preokret Dinama kojeg je okončao Takuro Kaneko svojim prvijencem u HNL-u za iznimno bitna Dinamova tri boda.

No, prošli vikend bio je plodonosan za još jednog Baturinu. Stariji sin legendarnog napadača Zagreba i Hajduka Mate Baturine, Roko, zabio je prvi pogodak na utakmici između Gil Vicentea i Brage u devetom kolu prvenstva Portugala. Na vrlo teškom travnjaku, natopljenom kišom, Baturina je iskoristio neopretznost Braginog braniča, utrčao mu iza leđa i sjurio se sam na suparničkog golmana. Zabio je, kao i mlađi mu brat dan kasnije, 'slabijom' lijevom nogom.

S rezultatom 1-1 otišlo se na odmor. Braga je u 56. ostala bez isključenog Niakatea koji je skrivio jedanaesterac, a kojeg je realizirao Maxime Dominguez. Ipak, unatoč igri s igračem manje, Braga je u periodu od 72. do 82. minute stigla do preokreta i vodstva od 3-2. Ipak, Baturinin Gil Vicente uspio je izjednačiti u 89. preko Roana Wilsona.

Sažetak utakmice i gol Roka Baturine možete pogledati OVDJE.

Gol Vicente stigao je do 10. prvenstvenog boda, a Roku Baturini ovo je bio treći pogodak sezone.

Podsjetimo, Roko Baturina je igrao u omladinskim kategorijama Hajduka i Splita, prije nego što je s bratom Martinom 2017. stigao u Dinamo. Za prvu momčad Dinama upisao je jedan nastup, a za drugu 21 uz sedam pogodaka. Dio Dinamove karijere proveo je na posudbi u Bravu prije nego što je na ljeto 2020. pojačao mađarski Ferencvaros za 700 tisuća eura. Fradi ga je slao na posudbe u Lech Poznan, Maribor i Racing Santander, a ovoh ljeta, u transferu teškom 600 tisuća eura stigao je u portugalski Gil Vicente.

Izjava Mate Baturine 'dikod uđe, dikod ne uđe' postala je jedna od najkultnijih uz povijesti hrvatskog nogometa. Za ovaj vikend, i učinak njegova dva sina, možemo reći - ušla su oba! (nr)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Gil VicenteRoko BaturinaMartin BaturinaDinamo Zagreb

Ostale Vijesti