Reuters
Reuters

VIDEO On je i sadašnjost i budućnost Real Madrida! Nije išlo i nije išlo, ali onda se ukazao Jude Bellingham u 90+4. minuti!

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 20.09.23. | 20:59

Maestro je na terenu bio do 80. minute, Juranović je odigrao cijelu utakmicu, a Kraljevi su ogromnu dominaciju naplatili debelo u sudačkoj nadoknadi.

Već su se krenuli pisati tekstovi kako je slabašna realizacija koštala Real Madrid u prvom kolu grupne faze Lige prvaka te da nisu uspjeli ‘svoje’ natjecanje otvoriti pobjedom protiv Union Berlina, ali onda se u 90+4. minuti ukazao Jude Bellingham koji je nakon prave opsade gostujućeg gola bio najspretniji u jednoj gužvi te je iz blizine osigurao svojoj momčadi tri boda na otvaranju natjecanja . Mreže su dugo mirovale u ogledu španjolske i njemačke momčadi, ali Jude je još jednom pokazao kako je on budućnost, ali i sadašnjost Real Madrida, dok su Los Blancosi, mora se priznati, potpuno zasluženo osvojili sva tri boda protiv Union Berlina čija obrana u konačnici ipak nije izdržala sve te silne napade madridskog giganta koji najbolje od svih zna kako se dolazi do pobjede u ovom natjecanju.

 Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Iako se danas u Madridu igrala svojevrsna partija ‘Viktorije’ na gol Union Berlina, mreže su u španjolskoj metropoli sve do 90+4.minute mirovale. Doduše, ona Real Madrida mirovala bi i da je na njoj bio neki puno slabiji vratar od Kepe, jer Union Berlin je na cijeloj utakmici uputio tek tri udarca prema domaćem golu, s tim da nijedan nije išao u okvir.

Svoje najbolje prilike u prvom poluvremenu Real Madrid propustio je u trećoj i šestoj minuti. U obje situacije je prijetio Joselu, baš kao što je u obje situacije pobjednik bio Ronnow.

Na obnovljenom Santiago Bernabeuu danas je bilo 65 207 gledatelja (od kojih je oko 5000 navijalo za Union Berlin), a njihova podrška bila je vjetar u leđa za Los Blancose koji su do pobjede uspjeli doći u sudačkoj nadoknadi.

Ključan trenutak utakmice i pogodak Bellinghama pogledajte OVDJE (Arenasport).

U nastavku je madridski sastav stvorio puno više izglednih prilika, ali Ronnow je radio čuda na golu njemačke momčadi. No, danski vratar ipak nije svemoguć, a pogodak kojeg mu je Bellingham zabio neće nimalo pokvariti činjenicu da je dugogodišnja zamjena Kaspera Schmeichela odigrala utakmicu praktički za 10.

Inače, Bellinghamu je ovo bio sedmi put da igra utakmicu protiv Union Berlina. S BVB-om je upisao četiri pobjede i dva poraza, ali on je bio bez konkretnog učinka. Do danas! A ako pitate navijače Real Madrida, bolji trenutak da prekine osobni post protiv momčadi iz glavnog njemačkog grada nije mogao izabrati.

Bellingham je ovog ljeta došao u Real Madrid u transferu vrijednom 103 milijuna eura, ali već sada je jasno kako Englez vrijedi svakog centa. Iako se engleske nogometaše voli nerealno uzdizati i od njih raditi ‘svjetska čuda’ (sjetite se samo kako se za Maguirea govorilo da je najbolji stoper na svijetu), kod Judea greške nema – dečko je čudo! U šest utakmica u dresu Real Madrida Jude je skupio šest pogodaka i jednu asistenciju. Peticu na leđima izabrao zbog svojeg idola Zidanea, ali ako ovako nastavi, ne bismo bili iznenađeni da ga jednog dana ‘prešiša’. Jasno, pred njim je još puno posla, ali Jude zasad djeluje kao sigurna oklada!

Real Madrid je tako novu sezonu u Ligi prvaka otvorio pobjedom, a ako ste se možda pitali kakva je njihova statistika u najelitnijem klupskom nogometnom natjecanju na svijetu, situacija je sljedeće: Los Blancosi imaju najviše utakmica (305), najviše pogodaka (642) i najviše pobjeda (183)!

 


U drugoj utakmici igranoj u ranijem terminu, Galatasaray je u uzbudljivoj završnici uspio stići danski Kopenhagen koji je dobar dio utakmice imao dva pogotka prednosti.

Za goste su zabijali Elyounoussi (35.) i Gonçalves (58.), da bi se onda u samoj završnici domaćin uspio vratiti.

Ključni trenutak utakmice bio je crveni karton Jelerta u 73.minuti, nakon čega je domaći sastav bacio sve karte u napad.

Prvo je Boey u 86. zabio za 1-2, da bi onda u 88. Brazilac Tete napravio Kopenhagenu isto ono što je napravio i ne tako davno Dinamu dok je nosio dres Šahtara. Samo, te 2019. je zabio za 3-3, a danas za 2-2…

Sve pogotke s utakmice pogledajte OVDJE (Arenasport).



Tagovi

Real MadridUnion BerlinGalatasarayFC KopenhagenLiga prvakaJude Bellingham

Ostale Vijesti