REUTERS/Kai Pfaffenbach
REUTERS/Kai Pfaffenbach

VIDEO Olmo del fuego! Bivši dinamovac odveo Leipzig do osvajanja Superkupa

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 12.08.23. | 21:34

Kane nije donio sreću Bavarcima. Olmo je pokvario njegov debi i produljio mu post za trofejima

Nije 'alma del fuego' (poznate cigarete čiji bi naziv u prijevodu bio - duša od vatre ili ljepše - vatrena duša), ali je večeras Olmo del fuego! Nekadašnji dinamovac hattrickom je vodio Leipzig do 3-0 pobjede protiv Bayerna u njemačkom Superkupu i ostavio je aktualne prvake u šoku ne dozvolivši im da ispišu povijest i stignu do četvrtog Superkupa u nizu.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Bayern je ugostio Leipzig u Allianz Areni, a od starta im nije krenulo bajno. Već u trećoj minuti je Dani Olmo zatresao mrežu za vodstvo momčadi Marca Rosea. Raum iz slobodnog udarca s lijeve strane pogađa na prvu stativu, a Olmo je poslao odbijanac u donji desni kut nakon što je lopta unutar šestnaesterca dospjela do njega.

Imali su Bavarci priliku u 16. minuti kada je Mathys Tel bio jedan na jedan s golmanom, ali njegov je šut skinuo Blaswich. Krajem prvog dijela još jedan briljantan potez Danija Olma.

Nevjerojatnu solo akciju je odradio je Olmić prošavši 'piruetom' kroz dva Bayernova igrača i završio s udarcem unutar kaznenog prostora, nisko po sredini gola taman da rezultat do kraja prvog dijela promijeni na 2-0 za Leipzig.

Golove možete pogledati OVDJE.

U 63. minuti su navijači Bayerna dočekali i ono što je do prije koji sat još bilo pod upitnikom - Harry Kane je istrčao u dresu rekordnog njemačkog prvaka. Zamijenio je Tala, ali nije donio sreću Bavarcima. Olmo je pokvario njegov debi i produljio mu post za trofejima.

Da nije kraj njegovim majstorijama, Dani Olmo pokazao je i u nastavku, a sve je okrunio realiziranim penalom. Golman je pogodio stranu, ali Olmo je pucao predobro da bi mu uspio oobraniti i postavio je na semafor konačnih 3-0 u 68. minuti. Rezultat s kojim je Leipzig i osvojio Superkup protiv Bayerna. Josip Stanišić nije konkurirao za nastup u momčadi Bayerna.



Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Tagovi

Dani OlmoLeipzigRB LeipzigBayern

Ostale Vijesti