REUTERS/Matthias Rietschel
REUTERS/Matthias Rietschel

Repriza prošlogodišnjeg Superkupa: Bayern (s Kaneom ili bez) dočekuje Leipzig!

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 12.08.23. | 08:10

Bundesligaški prvak Bayern München ugostit će pobjednika DFB-Pokala Leipzig na Allianz Areni u Superkupu (početak: 20.45)

DFL Superkup uključuje sraz između dvije najbolje njemačke momčadi ovog vikenda dok se Leipzig sukobljava s Bayern Münchenom Thomasa Tuchela u velikom susretu na Allianz Areni u subotu.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Leipzig je prošlu sezonu završio na trećem mjestu Bundesligaške ljestvice. Gosti su prošli tjedan prošli Las Palmas rezultatom 3-0 i pokušat će postići sličan rezultat u ovoj utakmici. Detaljnije, Leipzig je neporažen u posljednjih sedam službenih susreta u svim natjecanjima, a njihov prethodni takav poraz bio je rezultatom 2-0 od Bayer Leverkusena u travnju ove godine.

Bayern München je, s druge strane, osvojio još jedan naslov Bundeslige prošle sezone, ali nije bio najbolji u posljednjih nekoliko mjeseci. Bavarski gigant pobijedio je Monaco s ugodnih 4-2 u svojoj prethodnoj utakmici i bit će samouvjereni uoči ovog susreta.

PROŠLOGODIŠNJA REPRIZA

Bayern igra 12. uzastopni nastup u ovom susretu, a uz to su pobijedili Leipzig 5-3 prošle godine. Prošlogodišnji Superkup s osam golova bio je susret s najvećim brojem golova u povijesti natjecanja. Bayern bi mogao osvojiti Superkup četvrtu godinu zaredom, nešto što nijednoj momčadi dosad nije uspjelo.

Bayern München ima impresivan nedavni rezultat protiv RB Leipziga i dobio je devet od posljednjih 17 utakmica koje su odigrale dvije momčadi, za razliku od dvije pobjede Leipziga. Bayern je bio najproduktivnija momčad u Bundesligi prošle sezone i postigao je nevjerojatna 92 ​​gola u 34 utakmice u natjecanju. Leipzig je pobijedio u zadnjih pet ligaških utakmica prošle sezone, postigavši ​​pritom devet golova. Bayern je zabio gol u svakoj od svoje tri prijateljske utakmice i zabio šest golova u tom razdoblju.

TUCHEL: SUPERKUP VAM MOŽE DATI DOBRU ENERGIJU

Treneri žele pobijediti, ali oba su oprezna i znaju koliko je ova utakmica teška.

"Superkup je značajan po tome što vam može dati dodatni poticaj. Osjećam vrlo pozitivnu energiju iz momčadi. Naš cilj je igrati dobro i napraviti sljedeći korak. Stvarno želimo pobjedu, ali i Leipzig želi isto."

"Naravno da će to biti pravi test izdržljivosti. Radi se o prvom naslovu i naravno da se i tamo želimo suprotstaviti Bayernu", rekao je Rose.


STANJE U MOMČADI

Nakon što je Joško Gvardiol prije nekoliko dana i službeno postao novi igrač Manchester Cityja i najplaćeniji branič na svijetu, glavna transfer tema prelazaka u ova dva kluba je Harry Kane. Njegova saga traje i nikako da stane. Posljednje informacije govore da će doći u München i obaviti liječničke preglede te da mu je želja zaigrati protiv Leipziga, ali to još za sada nitko nije potvrdio.

Kim Minjae je još jedna transfer zvijezda, došao je iz Napolija, a Konrad Laimer i Raphael Guerreiro također su pojačali redove Rekordmeistera, dok su Lucas Hernandez, Sadio Mane, Yann Sommer i Marcel Sabitzer otišli. Od svježih lica, samo će Guerreiro propustiti ovaj vikend dok se nastavlja oporavljati od problema s potkoljenicom koji je pretrpio ranije u predsezoni. Manuel Neuer, Thomas Mülleri Eric Maxim Choup-Moting također ostaju po strani dok nastavljaju svoje rehabilitacije. Unatoč tim odsutnostima, Thomas Tuchel ima mnogo zvijezda koje može birati, uključujući i favorita Golden Boya Jamala Musialu nakon što je svojim golom postigao 11. uzastopni Meisterschale u svibnju.

Bilo je dosta transfera u Leipzigu tijekom ljeta, a otišli su Laimer, Christopher Nkunku, Dominik Szoboszlai, Joško Gvardiol i Marcel Halstenberg, ali Christoph Baumgartner, El Chadaille Bitshiabu, Fabio Carvalho, Lois Openda i Xavi Simons će momčadi Marca Rosea dosta napadačke snage. Rezultati su uglavnom bili pozitivni u predsezoni, ali ova utakmica će biti težak test koji će pokazati gdje su oni doista.



MOGUĆE POSTAVE:

Bayern: Ulreich - Pavard, Kim, De Ligt, Davies - Kimmich (c), Laimer - Sane, Musiala, Coman - Gnabry

Trener: Thomas Tuchel

Leipzig: Blaswich - Henrichs, Simakan, Orban (c), Raum - Forsberg, Kampl, Schlager, Olmo - Openda, Werner

Trener: Marco Rose



Tagovi

SuperkupDFBDFB-PokalLeipzigRB LeipzigBayern

Ostale Vijesti