Reuters
Reuters

VIDEO Mourinho bacio medalju u publiku, on i Dybala 'galame' o nepravdi, a još je na parkingu vrijeđao suce!

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 01.06.23. | 08:15

Istaknuo je da su njegovi igrači dali apsolutno sve, nije dao konkretan odgovor na pitanje je li mu ovo posljednja utakmica na klupi Rome, a u 'sačekuši' na parkingu je pokazao kako nije zaboravio pričati engleski…

Mourinhov zakon velikih brojeva ili Sevillina nepobjedivost u finalima – nešto od tog dvoje je presudilo jučerašnje finale Europske lige u Budimpešti. Na semaforu je, nakon više od 130 minuta igranja, bilo 1-1, da bi onda novog pobjednika dobili nakon udaraca s bijele točke. Mourinhova taktika bila je čudna, među četvoricom koja su stigla pucati bila su dvojica stopera, dok je Sevilla, izuzev superiornih izvođača prekida, na golu imala i sjajnog Bonu koji već nekoliko sezona brani sjajno.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Trofej ponovno ide u Andaluziju. Tamo mu se očito sviđa te mu neće biti prvi put da ide na jednogodišnji izlet na sam jug Španjolske. Mourinho prvi put u finalu nije slavio, a nakon utakmice je imao za reći sljedeće:

„Rekao sam igračima prije utakmice da idemo odavde s peharom ili odlazimo mrtvi. Pa, mrtvi smo. Fizički smo umorni, mentalno umorni, mrtvi smo jer smatramo da je nepravedan poraz zbog mnogo situacija o kojima se može diskutirati. Mrtvi smo umorni, ali smo ponosni. Uvijek kažem da možete izgubiti utakmicu, ali nikada dostojanstvo ili profesionalizam. Dobio sam pet europskih finala, ovo sam izgubio, ali se ovoga puta vraćam kući ponosniji nego ikada. Momci su dali apsolutno sve ove sezone", rekao je The Special One.

La Joya, Paulo Dybala, ima problema sa skočnim zglobom. Tako je bilo prije utakmice, a tako je i poslije nje. Na terenu je proveo tek 67 minuta, ali iako je zabio pogodak, poslije utakmice je bio neutješan.

"Mi brinemo o dresu, našoj prirodi, shvaćamo stvari ozbiljno, radimo ponizno i dajemo sve od sebe što imamo. Svako od nas reagira na drugačiji način, jedan plače, drugi ne, ali je istina da smo svi iznimno tužni. Vraćamo se mrtvi umorni, sa osjećanjem da je bilo nepravedno. Bila je intenzivna, muška, živahna utakmica sa sucem koji je ličio na Španjolca. Svaki naš start bio je žuti karton! O nepravdi govori i činjenica da je Lamela trebalo dobiti drugi žuti karton, ali nije, pa je potom zabio jedanaesterac u raspucavanju".

Mnogi strani mediji, naročito francuski i talijanski, ističu da je ovo bila posljednja utakmica The Special Onea na klupi Rome…

"U ponedjeljak idem na odmor. Ako budemo imali vremena predsjednik i ja da o budućnosti razgovaramo prije ponedjeljka, hoćemo. Ako ne, idem na odmor, pa ćemo vidjeti. Moram se boriti za ove momke, ne mogu reći da ostajem. Ja sam ozbiljan čovjek, rekao sam vlasnicima prije nekoliko mjeseci da će oni prvi saznati ako budem imao kontakt sa drugim klubovima. Uvijek sam bio iskren i direktan. Razgovarao sam sa klubom krajem prošle godine kada sam imao kontakt s portugalskom reprezentacijom. Od tada nisam kontaktirao ni sa kim drugim. Ostalo mi je još godinu dana ugovora i takva je situacija", zaključio je Mou.

Ali, imao je on još štošta za reći. Ne u kamere, već sucima. Na parkingu, sat i nešto više nakon završetka utakmice, dobacivao je engleskoj sudačkoj ekipi svakakve stvari…

„Jeb**a sramota“, ponavljao je nekoliko puta, da bi onda Tayloru poručio:

Čestitam, ti jeb**a sramoto!“

Inače, Mou je poslije utakmice bacio medalju u publiku. Na pitanje zašto je to napravio, kratko je podvukao.

To uvijek radim. Zadržim one zlatne, a poklanjam srebrne.“

Voljeli ga ili ne, zaista je poseban. Zaista je – The Special One.



Tagovi

Jose MourinhoEuropska ligaAnthony Taylor

Ostale Vijesti