VIDEO Meksikanci osvojili Campeones Cup, Biuk zaigrao posljednjih 13 minuta

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 28.09.23. | 07:45

Pobjednik je odlučen nakon raspucavanja jedanaesteraca.

Sinoć se, osim finala Američkog kupa u kojem je Dynamo Houston svladao Inter Miami, odigrao i Campeones Cup, utakmica između prošlosezonskog prvaka MLS-a i meksičke MX-lige.

Ovo natjecanje pokrenuto je 2018. godine i meksički UANL Tigres postao je prvi klub koji je turnir osvojio dva put. Utakmica između prvaka MLS-a 2022. Los Angeles FC-a i prvaka MX-a 2023. Tigresa igrala se u Los Angelesu. Nakon izjendačenog prvog dijela, Tigres je bio opasnija momčad u nastavku, ali pogodaka nije bilo te su o pobjedniku odlučivali jedanaesterci. Za meksički sastav poentirala su sva četiri pucača, među kojima je bio i bivši francuski reprezentativac, Andre Pierre Gignac, a kod domaćeg sastava Tillman i Hollingshead nisu bili precizni te je Tigres stigao do drugog naslova.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Stipe Biuk ušao je za Los Angeles u 77. minuti utakmice, 14 minuta nakon što je Diego Palacios zaradio drugi žuti karton i domaća momčad igrala je s igračem manje. Međutim, u 85. je pocrvenio i Tigresov Carioca te su obje momčadi dvoboj završile s 10 igrača u polju.

Los Angeles FC-u ovo je drugi poraz od Meksikanaca u finalima međunarodnih natjecanja. Podsjetimo, Los Angeles FC nedavno je izgubio i finale CONCACAF-ove Lige prvaka od meksičkog Leona. Dvoboj u Leonu završio je 2-1 pobjedom domaćina, a Meksikanci su slavili i u Los Angelesu s 1-0.

Jedini međunarodni trofej koji je ove sezone pripao momčadima iz MLS-a je Leagues Cup u kojem je Messijev Inter MIami u finalu svladao Nasville nakon boljeg raspucavanja jedanaesteraca.

Što se tiče Campeones Cupa, Tigres je stigao do druge titule, prve nakon osvajanja inauguralnog izdanja 2018., a po jedan naslov imaju Atlanta United, Columbus Crew i New York City.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Stipe BiukTigresLos Angeles FC

Ostale Vijesti