REUTERS/Benoit Tessier
REUTERS/Benoit Tessier

VIDEO Majer konačno odigrao 90 minuta, Rennes uvjerljivo slavio, Lovren ozlijedio koljeno

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 14.05.23. | 17:09

Odigrane su četiri utakmice u Francuskoj.

U susretu 35. kola francuskog nogometnog prvenstva Rennes je pobijedio Troyes s 4-0 probivši se na petu poziciju koja osigurava nastup u Europi. Golove za domaćine zabili su Arthur Theate (15), Benjamin Bourigeaud (66) i Karl Toko Ekambi (71, 74). Za Rennes je cijeli susret odigrao hrvatski reprezentativac Lovro Majer, a ovom pobjedom stigli su do 59 bodova skočivši na peto mjesto koje osigurava kvalifikacije za Konferencijsku ligu, no Lille koji ima isti broj bodova, ima i susret manje.

Golove s utakmice možete pogledati OVDJE (Arenasport)

Važne bodove, ali u borbi za prvoligaški spas, osvojio je Brest 1-0 pobjedom protv Auxerrea. Pogodak odluke zabio je Leremy Le Douaron u 70. minuti.

U prvom nedjeljnom susretu Clermont je pred svojim navijačima pobijedio Lyon s 2-1. Time je Clermont nastavio s pozitivnim ligaškim nizom, u posljednjih sedam utakmica je upisao šest pobjeda i jedan remi. Isto tako, Clermont se podignuo na ljestvici, došao je na osmo mjesto, odmah iza nedjeljnog suparnika Lyona.

Lyon je poveo golom Lacazettea koji je odlično reagirao u 22. minuti, no gosti su se kratko veselili, a samo tri minute kasnije Kyei je pogodio s bijele točke za 1-1. Grejohn Kyei je bio domaći junak jer je u 65. minuti postigao još jedan, ovaj put pobjednički pogodak za 2-1. Gosti su mogli uzeti barem bod u ovom susretu, ali je u 96. minuti traljavo jedanaesterac izveo Lacazette te je njegov udarac obranio domaći vratar Diaw i time sačuvao Clermontu pobjedu.

Golove s utakmice možete pogledati OVDJE (Arenasport)

Hrvatski stoper Dejan Lovren počeo je utakmicu za Lyon, ali je igru napustio u 44. minuti zbog ozljede lijevog koljena.

Na ljestvici vodi PSG sa 81 bodom ispred Lensa koji ima 75 i Marseillea sa 70 bodova i susretom manje.



Tagovi

Lovro MajerDejan LovrenLigue 1Rennes

Ostale Vijesti