REUTERS/Piroschka Van De Wouw
REUTERS/Piroschka Van De Wouw

VIDEO Luksemburg stigao do premijerne pobjede

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 17.06.23. | 17:15

U drugom susretu Litva i Bugarska su remizirali

Nogometaši Litve i Bugarske odigrali su 1-1 u Kaunasu, u kvalifikacijskom susretu skupine G za odlazak na Europsko prvenstvo 2024. godine.

Premda je veliki dio utakmice Bugarska imala igrača više nije to uspjela iskoristiti i upisati premijernu pobjedu. Za obje reprezentacije ovo je prvi osvojeni bod u skupini.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Litva je imala odličan uvod u utakmicu te je povela u 15. minuti kada je strijelac bio Gridvainis. Bio je to ujedno prvi litavski pogodak u aktualnim kvalifikacijama za Euro. No, domaćin se samo dvije minute kasnije našao u problemima jer je isključen Lasickas, a Bugarska je igrača više naplatila do kraja prvog poluvremena. U 27. minuti Petkov je postigao pogodak za 1-1.

Unatoč igraču manje u nastavku susreta litavski nogometaši su sačuvali ranije zarađeni bod.

U skupini J premijernu pobjedu je ostvario Luksemburg koji je kao domaćin svladao Lihtenštajn 2-0. Prije ovog susreta Luksemburg je imao jedan bod u skupini, a osvojio ga je iznenađujuće na gostovanju kod Slovačke gdje je odigrao 0-0.

Skoro sat vremena je izdržao Lihtenštajn bez primljenog pogotka, no u 59. minuti je Danel Sinani razveselio domaće navijače zabivši gol za 1-0. Pobjednik je i definitivno riješen u završnici kada je Rodrigues u 89. minuti postigao gol za 2-0.

U tri utakmice Lihtenštajn je primio 13 pogodaka, a nije zabio ni jedan.

Pogotke pogledajte OVDJE




Tagovi

LuksemburgLihtenštajnLitvaBugarskaKvalifikacije za Euro 2024

Ostale Vijesti