REUTERS/Carl Recine
REUTERS/Carl Recine

VIDEO Liverpool uvjerljivo slavio u derbiju, sjajna predstava mladog Sjevernog Irca

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 31.01.24. | 23:15

Redsi su u svim segmentima igre nadigrali Chelsea i zasluženo slavili.

Nogometaši Liverpoola na impresivan su način učvrstili prvo mjesto ljestvice na kojem imaju pet bodova uz utakmicu više od Manchester Cityja, koji je danas također uvjerljivo slavio. Redsi su Bluese na Anfieldu slavili s 4-1. A mogli su pobijediti i uvjerljivije...

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Liverpool je od prve minute zagospodario terenom, a pitanje pobjednika moglo je biti riješeno već na poluvremenu. Redsu su poveli u 23. nakon što je mladi Sjeverni Irac Conor Bradley uzeo loptu na desnoj strani, potegnuo brzim korakom i dodao Diogo Joti koji nakon solo prodora matira Đorđea Petrovića za zaslužemno vodstvo svoje momčadi. Nakon što je asistirao za prvi gol svoje momčadi, mladi Bradley sjajno je istrčao polukontru i na dodavanje Luisa Diaza još sjajnije pogodio u sami kut gostujućeg gola za 2-0 vodstvo Liverpoola. Domaćini su već do poluvremena mogli voditi 3-0, Benoit Badiashile je u svojem kaznenom prostoru srušio Jotu, ali je Darwin Nunez uzdrmao stativu. Igrači Chelseaja u prvom su dijelu igrali prilično grubo. Uz skrivljeni jedanaesterac sudac utakmice udijelio im je čak tri žuta kartona.

Mauricio Pochetino na poluvremenu je zamijenio tri igrača, ali niti to Bluesima nije pomoglo. Dapače. Liverpool je u 65. poveo s 3-0, fantastični Bradley je upisao svoju drugu asistenciju na utakmici, preciznim centaršutom s desne strane nanišanio je na glavu Dominika Szoboszlaija koji pogađa za nedostižnu prednost Liverpoola.

Tračak nade u povratak Chelseajeu je u 71. minuti donio Christopher Nkunku lijepim golom. No, nada Bluesa bila je kratkog vijeka. U 79. minuti Diaz je iskoristio dodavanje Nuneza i stavio točku na i.

"Redsi" su protiv "Bluesa" ostvarili četvrtu uzastopnu pobjedu, te sedmu u zadnjih devet kola, produživši niz bez ligaškog poraza na 15 susreta. Posljednji poraz Liverpool je doživio u rujnu prošle godine na gostovanju kod Tottenhama (1-2). Potom je u 15 kola ostvario 10 pobjeda i pet neodlučenih susreta.

Golove s utakmice možete pogledati OVDJE (ArenaSport).

Liverpool vodi na ljestvici sa 51 bodom, momčad Pepa Guardiole popela se na drugo mjesto na ljestvici, ali ostaje pet bodova iza vodećeg Liverpoola, dok je Arsenal treći također sa 46 bodova. Slijede Tottenham i Aston Villa sa po 43 boda.

Zadnja tri mjesta koja vode u niži rang natjecanja drže Everton (18), Burnely (12) i Sheffield United (10).



Tagovi

Premier ligaLiverpoolChelsea

Ostale Vijesti