Reuters/Peter Cziborra
Reuters/Peter Cziborra

VIDEO Liverpool se herojski branio s devetoricom, a onda je Matip u finišu presudio svojoj momčadi

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 30.09.23. | 20:27

Spursi su pobjedom skočili na drugo mjesto Premier lige.

Nakon što mu je Manchester City porazom kod Wolverhamptona ponudio tron engleskog prvenstva, Liverpool je kod Tottenhama trebao pokazati od kakvog je materijala satkan i dati odgovor na pitanje je li Jürgen Klopp u ovu rekonstruiranu momčad uspio ugraditi šampionski DNK.

Rezultatski, to na koncu nije pokazao, ali s obzirom na kontekst poraza, kod navijača Liverpoola vladaju pomiješani osjećaji. Spursi su Redse, naime, pobijedili s 2-1 i to u samom finišu, nakon što su se gosti morali boriti posljednjih 20-ak minuta s devetoricom igrača, ali su na koncu ipak posustali. I to autogolom Matipa

Uvodnih 25 minuta ogleda donijelo je više-manje izjednačenu utakmicu u kojoj se niti jedan niti druga momčad nisu uspijevale nametnuti igrom. Mirisalo je na tvrdu utakmicu, bez obzira što su i jedni i drugi na glasu kao raspucane momčadi, a postavke utakmice resetirao je Curtis Jones kada je u 26. minuti zarado crveni karton. Ili bolje rečeno, učinio je to glavni arbitar Simon Hooper koji je u prvi mah igraču Liverpoola pokazao žuti karton, a nakon konzultacije s VAR-om i crveni. Iako je usporena snimka pokazala koliko je start bio opasan, dojam je kako Jones nije imao namjeru ući žustro u protivnika.

Svoj dojam o tome je dao i Gary Neville.

„Ovo nije bio namjeran start, znam jer sam ih imao tijekom karijere. Kopačka mu je skliznula s lopte Ovo za mene nije crveni karton i ovakvo isključenje uništava utakmicu“, oštar je bio bivši engleski branič.

A još jedan detalj, koji nije nimalo nevažan, se zbio u prvom poluvremenu. Kod rezultata 0-0 dosuđeno je sumnjivo zaleđe prilikom gola Diaza, što je, uz taj dvojbeni crveni karton, dovoljno za bunu Redsa.

Nakon isključenja, jezičac na vagi se prebacio na stranu Spursa. I Son je na asistenciju Richarlisona pogodio za 1-0 u 36. minuti, a dvije minute ranije je Diazu poništen spomenut pogodak...

Prije poluvremena još jednom se tresao okvir gola – u 43. minuti je Richarlison bio blizu dovođenja Spursa u komotno vodstvo.

Nisu se, međutim, Redsi predali – Kloppov sastav je prije poluvremena zabio preko Gakpa koji je sjajno iz okreta iznenadio Vicarija za 1-1 i pritom pretrpio ozljedu zbog čega ga je Klopp ostavio u svlačionici na poluvremenu.

A taj detalj bo je poprilično značajan. Naime, umjesto Nizozemca je u igru ušao Diogo Jota koji je napravio pravu glupost 20-ak minuta kasnije. Prvo je u 68. minuti dobio jedan žuti karton, a onda je samo minutu kasnije dobio i drugi pa je Liverpool ostao s devet igrača na terenu.

Uslijedili su herojski obrambeni napori Liverpoola, redali su se napadi pred Alissonovim golom, a onda je u samom finišu tragičar Matip poslao loptu u vlastitu mrežu za pobjedu domaćina i drugo mjesto premierligaške ljestvice.

Pogotke pogledajte OVDJE (Arena Sport)

Tottenham – Liverpool 2-1

London. Stadion Tottenhama.

Sudac: Simon Hooper.

Strijelci: 1-0 Son (36., Richarlison), 1-1 Gakpo (45+4., Van Dijk), 2-1 Matip (90+6., ag).

Žuti kartoni: Udogie, Bissouma (Tottenham), Mac Allister, Salah, Robertson (Liverpool.

Crveni kartoni: Jones (26.), Diogo Jota (69., drugi žuti).

Tottenham (4-2-3-1): Vicario – Porro, Romero, Van de Ven, Udogie (83., Davies) – Sarr (83., Skipp), Bissouma – Kuluševski, Maddison, Richarlison – Son (69., Solomon).

Liverpool (4-3-3): Alisson – Gomez, (73., Konate), Matip, Van Dijk, Robertson – Szoboszlai, Mac Allister (80., Gravenberch), Jones – Salah (74., Alexander-Arnold), Gakpo (46., Diogo Jota), Diaz (73., Endo).



Tagovi

Premier ligaLiverpoolTottenham

Ostale Vijesti