Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

VIDEO Jakirović: “Bišćan je uveo puno discipline, ali pripremili smo i plan B”; Dilaver: “Dinamu je uvijek isti pritisak, a mi moramo uživati”

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 19.05.23. | 15:01

Trener i vođa obrane najavili su nedjeljni derbi kola

Nogometaši Rijeke u nedjelju dočekuju Dinamo (Rujevica, 19.30, MAX Sport 1) u utakmici 35. kola, svojoj posljednjoj ovosezonskoj na domaćem travnjaku, u kojoj traže europske bodove, jer ako ne uspiju, čeka ih “finale za Konferencijsku ligu” u preostalom kolu u Osijeku, na oproštaju od Gradskog vrta.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Pred novinare su u Press centru Orlando Rivetti sjeli trener Sergej Jakirović i zapovjednik obrane, bivši branič Purgera Emir Dilaver.

“Dolazi nam momčad koja je osigurala naslov prvaka Hrvatske, s novim trenerom i mojim kolegom Igorom Bišćanom. Drago mi je da je stadion praktički rasprodan, da uz pomoć publike odigramo momčadsku i fajtersku utakmicu jer jedino tako imamo šanse ugroziti Dinamo”, rekao je Jakirović u najavi derbija.

“Treba vjerovati u svoje mogućnosti. Jasno je da je Dinamo težak i izazovan suparnik. Zanima me kako ćemo igrati jer smo u Maksimiru pokazali da možemo. Svjesni smo da ne smijemo pokloniti ništa Dinamu”, dodao je trener Rijeke.

Potom je riječ dobio Dilaver.

“Teška utakmica za nas. Dinamu je uvijek isti presing jer klub tako zahtijeva. Mi lovimo Europu, već ovo što smo napravili je fantastično. Igrači trebaju shvatiti da nemaju što izgubiti, treba uživati u ovakvim utakmicama”, naglasio je iskusni, 32-godišnji branič.

Potom je opširnije govorio Jakirović.

“Bišćan je uveo puno discipline u igru Modrih, primili su samo jedan gol u sedam utakmica i jednostavno morat ćemo biti pravi. Nešto smo pripremili kroz tjedan, vrtjeli nekoliko kombinacija pa ćemo nakon zadnjeg treninga odlučiti s kojom postavom ćemo krenuti. Imamo i ‘plan B’ ako ne bude sve kako treba. Moramo biti spremni na sve u toj jednoj izazovnoj utakmici.”

Jakiroviću su na raspolaganjunati svi igrači osim kartoniranog Brune Gode, ali čak sedmorici prijeti treći žuti uoči možebitne utakmice odluke u Gradskom vrtu.

“Goda ima tri žuta, ostali su svi na dispoziciji, tu i tamo ima nekih sitnih ozljeda. Mi sami sebe ‘poubijamo’ na treningu. Ne znam zašto je to tako, jer eliminiramo svog suigrača. Vjerovatno ćemo ‘preživjeti’ do nedjelje,”, poručio je uz smijeh Jakirović. (G)

Video konferencije za medije pogledajte ovdje:

 




Tagovi

Sergej JakirovićEmir DilaverHNK RijekaRujevicaGNK DinamoIgor Bišćan

Ostale Vijesti