REUTERS/Piroschka Van De Wouw
REUTERS/Piroschka Van De Wouw

VIDEO Ivanušecu 57 minuta u pobjedi Feyenoorda, PSV nastavio trijumfalni niz

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 04.11.23. | 21:31

Na vrhu ljestvice nije bilo promjene, ali je branitelj naslova preskočio AZ i stao na drugo mjesto

PSV Eindhoven nastavio je sa savršenim početkom Eredivisie sezone pobjedom od 6-0 nad Heracles Almelom. Heracles se želio oporaviti od neugodnog poraza u Kupu sredinom tjedna, no uspjeli su PSV držati na distanci samo do 22. minute kada je sve krenulo po zlu za domaćina.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Justin Hoogma faulirao je Guus Tilu u petercu i zaradio drugi žuti karton, a PSV je dobio penal. Luuk de Jong je s bijele točke zabio za 1-0. Prije odmora Jerdy Schouten udvostručio je vodstvo svojim prvim golom otkako je došao u PSV. U nastavku je Tillman povisio na 3-0, Andre Ramalho dodao je četvrti gol, a Guus Til peti i na kraju je Ricardo Pepi zapečatio ugodnu pobjedu gostiju.

PSV je tako nastavio svoj pobjednički put u domaćem prvenstvu, a u srijedu će ugostiti Lens u velikoj utakmici Lige prvaka. S druge strane, Heracles Almelo sada ima četiri utakmice bez pobjede. Na tablici se vodećoj momčadi približio Feyenoord na minus sedam preskočivši AZ današnjom gostujućom pobjedom nad Waalwijkom 2-1.

Domaćini su poveli u 25. minuti golom Cleonisea, no Timber je za deset minuta već poravnao stanje na semaforu. U sudačkoj nadoknadi prvog dijela domaća je momčad ostala bez igrača kada je Adewoye povukao protivnika i zaradio izravan crveni karton, no Gimenez nije iskoristio priliku s bijele točke pa su na odmor momčadi otišle u egalu.

Sve do 64. minute tako je na semaforu i ostalo, da bi potom Nieuwkoop zatresao mrežu za preokret i konačnih 2-1. Luka Ivanušec bio je u početnoj postavi gostiju, a zamijenjen je u 58. minuti.

Golove pogledajte OVDJE.

Excelsior i AZ podijelili su bodove rezultatom 1-1, a golove su zabili Lahdo u 72. za AZ te Sandra u 91. za domaćine i izjednačenje.

Eaglesi su slavili protiv Vitessea 5-1.

(eg)




Tagovi

PSV EindhovenFeyenoordAZ AlkmaarLuka Ivanušec

Ostale Vijesti