Screenshot
Screenshot

VIDEO Gvardiol: "Pamtit ću taj detalj iz Zagreba cijeli život, želim otvoriti muzej, jednu noć želim zaboraviti"

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 28.11.23. | 08:07

Nakon što se 2020. preselio iz svog doma u Zagrebu u Leipzig, Gvardiol smatra da je napredovao dovoljno da doprinese uspjehu u Cityju

Joško Gvardiol kaže da još uvijek uči kako točno igrati u momčadi Cityja, nakon što je ljetos stigao u Manchester iz protivničkog Leipziga. Od tada je nastupio 13 puta, uključujući devet puta u Premier ligi.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Joško se prisjetio i svojeg odrastanja.

"U Zagrebu mi i dalje na zidu stoji umna mapa. Gledam je svaki put kad dođem kući. Pratila me tijekom odrastanja i pamtit ću je dok sam živ. Razmišljam doma napraviti svojevrstan mali muzej", otkrio je Gvardiol.

"Sada se još uvijek prilagođavam, to je proces. Naravno, potrebno je puno vremena", rekao je Joško na konferenciji za medije i dodao:

"Nisam bio tamo s njima u predsezoni, puno sam propustio, ali što je tu je. Svaki dan pokušavam naučiti što više kako bih bio spreman za svaku nadolazeću utakmicu. Nadam se da ćemo u siječnju imati vremena za rad na mom pozicioniranju na terenu. Svaka utakmica je novi izazov. Pogotovo jer mi je prva sezona i veselim se svakoj utakmici. Puno je rotacija s Pepove strane, ali za mene je to dobro jer sam još mlad. U tri godine sam imao tri operacije, sretan sam što me želi koristiti u ovom trenutku, pogotovo jer se još uvijek prilagođavam."

Nakon što se 2020. preselio iz svog doma u Zagrebu u Leipzig, Gvardiol smatra da je napredovao dovoljno da doprinese uspjehu u Cityju.

"Prije dolaska u Leipzig odlučio sam da mi treba još šest mjeseci u Zagrebu da sazrijem, odrastem. Tri godine u Leipzigu puno su mi pomogle da postanem bolja osoba i igrač i budem spreman za sljedeću fazu, a to je Premier liga. To je najbolja liga na svijetu i čast je biti ovdje s najboljim klubom u ovom trenutku. Smatram da je stvarno dobro. Iskreno, nisam ni sa kim razgovarao oko dolaska ovdje, samo sam razmišljao je li pravi trenutak, vjerovao sam u sebe i to je sve."

Upravo protiv Leipziga igraju utakmicu Lige prvaka.

"Bit će lijepo vidjeti bivše suigrače, ali kada krene utakmica sve što želim je pobijediti."

Prošli puta kada su se ova dva kluba susrela, Joško je nosio dres Leipziga, koji je tada izgubio.

"Volio bih zaboraviti tu večer. Sjećam se kada sam se probudio, bilo je sunčano, a za 30 minuta je padala kiša. Užas. Sjećam se da poslije utakmice nitko ni sa kim nije htio razgovarati, ali to je nogomet. Na kraju smo izgubili ipak od pobjednika Lige prvaka. Nisam tada još razmišljao o dolasku u City, bio sam fokusiran samo na sebe."

Kako se nosite s pritiskom u Manchesteru?

"Standardi su ove sezone drugačiji nakon onoga što je klub ostvario prošle sezone. Svi vas žele pobijediti, ali mi ćemo to privatiti."

Kako je raditi s Pepom?

"Drugačiji je. Kod njega mi se sviđa što vidi svaki detalj. Želi imati najbolju momčad u svakoj poziciji. Čast je učiti od njega. Nadam se da ću pod njim postati bolji igrač i bolji čovjek."

Kako je sada igrati sa Haalandom, a ne protiv njega?

"Drago mi je, ali nije tada bilo samo do njega, nego do svih 11 na terenu. Radovao sam se što ću ga sresti, ali nažalost, zabio je. Kada sam vidio da će ga zamijeniti, bio sam sretan, haha."

Sposoban igrati na sredini ili lijevo, Gvardiol je uglavnom korišten kao lijevi bek u svojim ranim danima u Cityju. Budući da je bio u srcu obrane Leipziga i Hrvatske neposredno prije nego što je došao u Manchester, to je bila prilagodba za Hrvata.

"Budući da sam bio bek, igrao sam to dok sam bio u Dinamu i u prvih nekoliko utakmica u Leipzigu, to je nešto što mi se sviđa, sviđaju mi ​​se obje pozicije, ali naravno da nisu iste, treba vremena da se promijeni način razmišljanja, drugačija je pozicija. Puno je trčanja. Sviđa mi se, ali trebat će vremena da se prilagodim."

Video konferencije za medije pogledajte OVDJE.




Tagovi

Joško GvardiolManchester CityPremier liga

Ostale Vijesti