EXPA/ Eibner-Pressefoto/ Thomas Thienel
EXPA/ Eibner-Pressefoto/ Thomas Thienel

VIDEO Grbić nakon više od pola godine stao na gol u preokretu Atletica

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 26.04.23. | 21:46

Brončani hrvatski reprezentativac iz Katara upisao je 6. nastup ove sezone.

Danas su na rasporedu četiri utakmice španjolskog prvenstva. Dvije su završene u ranijem večernjem terminu, dok u 22 sata po hrvatskom vremenu slijede još dva susreta. Madridski Atletico svladao je Mallorcu s 3:1 pred svojim navijačima, a nama je posebno zanimljiva vijest da je za domaći sastav branio Ivo Grbić.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Bivši vratar Hajduka i Lokomotive posljednji je puta branio 18. listopada 2022. u 10. kolu prvenstva, kada je Atletico remizirao 1:1 protiv Rayo Vallecana. Ove sezone odigrao je šest utakmica, od čega pet u prvenstvu i jednu u Ligi prvaka. U nešto manje od 400 minuta na golu, primio je pet golova.

Hrvatski golman zamijenio je ozlijeđenog Slovenca Jana Oblaka. Mallorca je povela u 20. minuti pogotkom Matije Nastasića nakon udarca iz kuta, pri čemu je Grbić bio nemoćan, jer je lopta prošla između trojice njegovih suigrača na prvoj vratnici, da bi je srpski reprezentativac dočekao usamljen na drugoj vratnici i poslao u mrežu iz neposredne blizine.

Preokret domaće momčadi pokrenuo je Rodrigo de Paul pogotkom u drugoj minuti sučevog dodatka na kraju prvog dijela. Alvaro Morata je u 47. minuti doveo Atletico u vodstvo, a konačnih 3:1 postavio je Yannick Carrasco u 77. minuti.

Golove s utakmice možete pogledati OVDJE. (Arenasport)

Atletico je ovom pobjedom došao do 63 boda i za drugoplasiranim Real Madridom zaostaje samo dva boda. Vodeća Barcelona ima 76 bodova i utakmicu manje. Mallorca je s 40 bodova na 11. poziciji.

Veliku gostujuću pobjedu u borbi za opstanak ostvarila je Almeria koja je na gostovanju u Madridu svladala Getafe sa 2:1. Dvostruki strijelac za goste bio je kolumbijski napadač Luis Suarez, a Borja Mayoral je u 71. minuti samo ublažio poraz Getafea. Domaći su drugo poluvrijeme odigrali s desetoricom igrača, jer je na kraju prvog poluvremena isključen branič Djene.

Almeria je s 33 boda skočila na 15. mjesto, a Getafe je s 31 bodom pao na 17. poziciju. (hina/im)



Tagovi

Ivo GrbićAtletico MadridGetafeAlmeriaMallorca

Ostale Vijesti